De verrassingsrit was eerder in april gepland, maar vanwege het slechte weer toen verplaatst naar 8 mei. En dan zie je dat een 3 tal weken later het weer het andere uiterste heeft, want op deze Moederdag is het gewoon zomer! Temperaturen bij het begin van de dag die al tegen de 20 aanlopen en tijdens de dag zelfs bijna 28 aanraken in de thermometer.

Ondanks moederdag staan er 41 Harley's aan de start van de rit en na een briefing van Theo gaan we op pad. Al kronkelend en slingerend langs enkele bunkers van de Stelling van Amsterdam rijden we via Beverwijk over de sluizen naar IJmuiden. In IJmuiden op de Kop van de Haven doen we een koffie met appelgebak en praten natuurlijk met de anderen over motoren, vakanties en dat soort dingen.

Na de koffiestop gidsen Theo en Ferry ons over de wegen naar Amsterdam Centrum. Helaas onderweg enkele keren naar mijns inziens onnodig gestopt, om de groep weer bij elkaar te krijgen, maar met het wegzet systeem is dit niet nodig......

In Amsterdam parkeren we de motoren op het Waterlooplein. Hier valt de groep een beetje uit elkaar, een groep rent naar een terras en besteld een lunc met drinken en ik stap met Iloe richting de Amstel om onderweg een croissant te eten met wat drinken. Wat is de binnen stad dan prachtig zeg met dat zomerse weer. Ook speelde Ajax op dat moment, waardoor het behoorlijk druk was met voetbal supporters en ook de nodige beveiliging en politie.

Na de stop in Amsterdam zijn we verder gereden achter Theo aan. Theo volgde alleen niet zijn eigen route en via de IJtunnel moesten we via de snelweg A10 een stuk om weer bij de route aan te komen. Hierna had ik het wel een beetje gezien en ben ik met Iloe achterop onze eigen weg gegaan. Via nog een lekkere binnendoor weg zijn we richting huis gereden.

Al met al een prachtige dag met een prachtige rit.

MichielsHarley

de Harley rijder