West Coast Motors Alkmaar gaat vandaag verhuizen. Nadat Bas de zaak van zijn vader Jan heeft overgenomen wordt gezocht naar een nieuw pand voor hun 2 winkels. Met het pand op de Madame Curiestraat wordt een lang gekoesterde wens van Bas vormgegeven, een modern pand voor de zaak die al sinds 1976 bestaat.


De verhuizing van de werkplaats en onderdelen magazijn is al weken bezig, ook de kleding zaak wordt verhuisd, dus 2 zaken worden samengevoegd naar 1. De opening is op al weken gepland op 7 oktober en al dagen, zeg maar weken, is het slecht weer. Als Coast Riders Chapter Alkmaar, het HOG Chapter van de dealer in Alkmaar, hebben we aangeboden om de opening luister bij te zetten door 3 ride-in''s te organiseren. Van 3 verschillende verzamelpunten zal een rit georganiseerd worden naar de oude winkel op de Marconistraat, hier is het 4e verzamelpunt. Van daaruit zal een rondrit gemaakt worden langs de voorkant van de nieuwe zaak en zo naar de ingang. het is dan de bedoeling dat om 2 uur de Bas en Jan door de zaak rijden en daarbij de winkel openen.

Zondag 7 oktober, het is prachtig weer, niet warm, maar de zon schijnt en dat is al weer heel wat dagen geleden. Ik sta, samen met een paar andere Road Captains van het Chapter in Heemskerk, bij de Texaco tankstation langs de A9. De andere verzamelpunten zijn A8 bij Zaandam en A7 bij Wognum. Tevens staan bij de oude winkel ook nog mensen om de bezoekers op te vangen. In de nieuwe winkel zijn ze dan nog bezig om de laatste zaken recht te zetten en het openingsfeestje op te zetten.

De verwachting van de bezoekers is geheel aan het weer, het kan dus tussen de 50 en 250 per verzamelpunt worden. Bij ons loopt het aardig binnen, we zien ook enkele doorrijden op de A9, maar dat is dus voor de anderen. Wij gaan met een groep van ruim 200 Harleys en enkele andere motoren op pad. Herman heeft een leuke route uitgezet door het Noord Hollandse en via verschillende kronkelweggetjes met een mooie sliert van motoren achter me aan, arriveren we bij het oude pand.


Helaas moest ik nog ingrijpen bij een automobilist die het allemaal te eng vond worden, al die Harleys om hem heen, dat hij een van de deelnemers aanreed en bijna doorsloeg. De man is helaas als een gek doorgereden, maar heeft verder geen schade aangericht.
Vanaf de oude winkel werd een kleine rit gemaakt over de Nieuwe Schermerweg, zo langs de nieuwe voorkant van het nieuwe pand.
Jan wist ons later te vertellen dat hij dacht dat we met het groepje rondjes bleven rijden, maar de groep was zo groot dat de rij met Harley rijders onafgebroken door bleef rijden.
De groep enthousiastelingen heeft zich om 2 uur verzameld aan de voor en achterkant van het nieuwe pand. Na een toespraak van Harley Davidson Benelux directeur Martin Mulder en korte toespraken van Bas en Jan, stapte beiden op een Harley en reden door het pand waar ze aan de andere kant warm werden verwelkomt.


En toen was het tijd om officieel door het nieuwe pand te lopen, de nieuwe kleding hoek, de ruime opstelling van de nieuwe en jong gebruikte Harleys in alle vormen en maten, een kijkje nemen in de nieuwe werkplaats en een drankje pakken in de bar en daarna buiten luisteren naar de band Texas Sugar.


Ook buiten stonden nog een paar prachtige zelfbouw motoren.


Ik ben niet lang gebleven, ook omdat ik Iloe bij me had, maar het is nog lang onrustig gebleven op de Madam Curiestraat 6 in Alkmaar.


Meer foto''s op http://onnowieringa.blogspot.nl/2012/10/opening-harley-davidson-west-coast.html

 

MichielsHarley

de Harley rijder