Deze rit is georganiseerd door het Amsterdam Chapter als open rit, dus ook niet HOG Chapter leden zijn welkom.

Met velen is het een warm weerzien. Het stukje voor de bioscoop in Beverwijk is een beetje verbouwd om ruimte te geven aan de koffie en thee kannen. En omdat het weer vanmorgen veel regen gaf had ik verwacht dat de opkomst een stuk minder zou zijn, maar de organisatie heeft toch 142 Harley motoren geteld!


Terwijl we lekker stonden te babbelen zijn er tot 4 politie voertuigen en een politie fietser even gekeken wat we allemaal aan het doen waren. En bij het wegrijden was ook politie aanwezig, waarbij een van de agenten zelfs foto’s stond te maken met zijn telefoon, zo mooi vond hij het.
De organisatie heeft zeker 10 Road Captains aangewezen die de wegen hebben afgezegd waar we langsreden zodat we als groep zonder te stoppen konden doorrijden. Weer eens wat anders als het weg-zet-systeem wat wij bij CRCA gebruiken. Maar dat zou ook niet te doen zijn geweest.

De route gaat vanuit Beverwijk via Heemskerk naar Castricum. Hierna volgt de route de weg naar de Egmonden om bij de Hoef richting Heiloo te gaan. Hier rijden we richting Akersloot om daar de snelweg op te gaan en na de Velsertunnel weer de snelweg af. Een klein momentje in de tunnel laat de lol in de groep niet afnemen en de sliert met Harley’s van verschillende formaten rijdt via de Amsterdamse Havens West naar de Amsterdamse Harley-Davidson dealer.
Omdat ik mijn passagier Iloe uit haar bed heb getild en zo op de motor had gezet, was het erg aangenaam dat er een frituurwagens stond waar we een patat en een broodje hamburger konden scoren.

Hierna nog napraten met velen die ik al bijna een jaar niet had gezien, maar ook met mede chapter genoten van Alkmaar die ik de week ervoor nog had gesproken.
Een hoop lol en gezelligheid, kortom een leuke rit met een leuk einde in Amsterdam.
Voor de terugweg ga ik samen met Auke en Corina richting Alkmaar, waarna de wegen scheiden.


Een leuke rit van ongeveer 160 kilometer.

MichielsHarley

de Harley rijder