Eemnes 7 april 2019. De start van de openingsrit van het Amsterdam Chapter.
Ik ga vandaag helpen als Road Captain voor het Chapter om de rit in goede banen te leiden.

Het is mooi weer op deze zondag. We verzamelen bij het Van der Valk hotel in Eemnes naast de A2. De opkomst is groot, er worden 190 Harley-Davidson motoren geteld.

Het openingspraatje is aan Gerard. Hij vertelt de aanwezigen hoe we als groep te werk gaan. Er wordt niet weggezet, maar de Road Captains gaan de wegen blokkeren zodat de grote groep ongestoord kan doorrijden. (Dit mag niet, maar om de eventuele overlast voor de omgeving waar we doorheen rijden te minimaliseren, is dit de beste oplossing).
We zijn ook met een aardige groep Road Captains.
De rit rijdt door een stuk van het Gooi en de Venen en slingert zo weer terug naar het clubhuis van het Chapter. Hier staat al een grote barbecue klaar.

 

Op 13 april gaan we als Amsterdam Chapter ook nog even naar de opening van de nieuwe Harley-Davidson Dealer van Amsterdam. Ron de Graaf, van de Rotterdam dealer, heeft de uitdaging aangenomen om de winkel in Amsterdam te heropenen na het debacle van mevrouw Bokma.

We gaan als groep de waarschijnlijk kortste Ride-Out doen, van het clubhuis naar de dealer is net iets meer dan 2 kilometer.
De winkel is al aardig aangepast. Zo ook de 1e etage, waar een behoorlijk stuk is bijgekomen. Buiten had de organisatie Jekill&Hide uitgenodigd als ook een hamburger tent. Het was gezellig druk.

 

MichielsHarley

de Harley rijder