Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

De nieuwe Pan America 1250 S is afgelopen 22 februari gepresenteerd aan het grote publiek.

De Pan America in S uitvoering gaat in Nederland 23.568 euro kosten. Dit zal exclusief de kofferset zijn als ook zonder de optionele actieve hoogte verstelling.

Op de S is wel het semi actieve demping systeem aanwezig op zowel de voorpoten als op de achterbrug. De zithoogte is 79 centimeter en nog te verlagen door het zadel een stand lager te zetten.
De tankinhoud voor het nieuwe MAx Revolution 1250 cc blok is 21,2 liter, wat een voldoende radius geeft om mooie toertochten mee te gaan maken.

De S kan in 3 kleuren geleverd worden, Gauntlet Gray Metallic, River Rock Gray en de two-tone oranje wit.

 

Het TFT scherm zal veel informatie zichtbaar maken en met optionele plugins anapps verder te personaliseren. Zoals de navigatie mogelijkheid, waarbij de speciale HD app de navigatie zichtbaar laat zien op het TFT scherm. Ook kan je de geluidsmedia bedienen, waarbij de muziek dan weer via bluetooth af te luisteren is.

 

Het nieuwe Max Revolution 1250 cc motorblok is ook onderdeel van het nieuwe frame, waardoor het geheel beduidend lichter is geworden. Tevens maakt het Showa veersysteem het grote verschil met het basis model. Het veersysteem heeft meerder instellingen en als optie ook een adaptieve mogelijkheid om de zithoogte enkele centimeters te verlagen op het moment dat je stil staat. Bij rijden, zal de motor dan weer enkele centimeters omhoog gaan, waardoor de grondspeling precies voor een dual-sport motor weer hoger wordt. Het gewicht van de Pan America Special is rijklaar 258 kilo.

 

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack