Dag 3 - Een prachtig motor museum 

Na anderhalf uur gereden te hebben was het tijd om de benen weer even te streken en een kop koffie te drinken. Na de koffie zijn we de Timmelsjoch pas op gegaan en tot mijn verrassing was boven op de top van deze pas het net nieuw (16 april jongstleden) geopende Top Mountain Motorcycle Museum. Een super mooi museum met de mooiste motoren uit alle tijden en van alle merken. Te bewonderen waren modellen natuurlijk van BMW, Indian en Harley-Davidson, maar ook de Engelse modellen als Brough Superior, BSA en Norton waren aanwezig. Ook enkele Belgische FN motoren (ik wist ook niet dat FN naast wapens vroeger motoren maakte). We hebben in de zon, nog nagenietend van het museum een lunch gedaan. En ik kon het niet nalaten om nog een keer door het museum te lopen!

Enkele foto's:

Top Mountain Motorcycle Museum 
Het logo
Top Mountain Motorcycle Museum 
Een deel van de zaal
Top Mountain Motorcycle Museum 
Een deel van de zaal
Top Mountain Motorcycle Museum 
Een deel van de zaal

Een speciale vermelding is de volgende motor, een Megola uit 1921. Deze Duitse op een scooter lijkende motor heeft een 5 cilinder 640 cc motor in het voorwiel gebouwd!

Top Mountain Motorcycle Museum 
De Megola met 5 cilinder
Top Mountain Motorcycle Museum 
Het voorwiel van de Megola

Na mijn 2e rondje zijn we weer opgestapt en verder gereden naar het hoogste punt van de Timmelsjoch, dit was op 2509m hoog. Het multifunctionele gebouw waarin niet alleen het museum zit, maar ook het restaurant, huisvest ook de gondel naar het nog hogere gebied en de tolpoorten om verder de pas te kunnen vervolgen.

De afdaling ging lekker rap. Hierna volgde de volgende pas, de Jauten pas. Op het moment dat we op het hoogste punt even stopte voor de foto, stonden we plots midden in de wolken en daalde de temperatuur rap, apart om zo mee te maken.

Jaufenpas 
Jaufenpas op 2004 m

Helaas begon het bij de afdaling te regenen en moesten we onze regenpakken toch maar aan doen. Helaas had ik niet een pak voor mezelf ingepakt maar alleen 2 broeken, dus pech voor mij. Na een dikke 2 kilometer door echt stromende regen gereden te hebben, waar het zicht slecht was en waar ik door behoorlijke plassen moest rijden, had ik besloten om een hotelletje te zoeken ipv door te rijden naar het eerder geboekte hotel. Bij het eerste hotel waar ik binnen liep werden we zeer onaardig geholpen, of eigen gewoon niet. Daarna via Booking.com een ander hotel gevonden en geboekt.

Daar werden we wel heel aardig geholpen en konden we met een biertje in de hand even bijkomen en opdrogen.

 

Vandaag 7,5 uur onderweg geweest, hiervan hebben we 4,5 uur gereden, en zijn dus 2487 meter hoog geweest.

MichielsHarley

de Harley rijder