Bij West Coast Motors, de Harley-Davidson dealer in Alkmaar, waren donderdag de eerste 2018 Softails binnen gereden dus ging ik vrijdag ochtend even buurten.

Bij binnenkomst staat de nieuwe Fat bob prominent in de zaak en Bas geeft me de sleutels van de Softail in handen en zegt "maak maar een ritje".

Fat Bob softail 2018
HD Fat Bob Softail

En dan rij je dus de nieuwe Fat Bob Softail, voorheen was de Fat Bob een Dyna, een hoge Harley die bekend stond om het sturen en zijn snelheid. Nou deze 2018 Softail Fat Bob staat ook hoog op z'n wielen, maar houdt het slanke lage ontwerp, het stuurt mega strak, korte bochten met de stepjes over de grond, een lange bocht met iets hogere snelheid, voor deze Fat Bob geen probleem. De zit is ook lekker, beetje naar voren naar het goed in de handen liggend stuur. Een nieuwe teller waar de toeren in een analoge meter aangegeven worden, de snelheid digitaal en ook de versnelling en tankhoud hebben een plek gekregen. Het beloofd heel wat voor de andere Softail modellen!

Riding the Fat Bob
Riding the Fat Bob

Bij West Coast stonden ook de andere modellen uit de 2018 Softail lijn, de geheel nieuwe Fatboy, wat een vet ding, de Street Bob (voorheen Dyna en nu dus in het Softail frame), de Slim en de Heritage (ook deze is geheel nieuw opgebouwd en voldoet echt als touring) en de Breakout (met zijn zeer herkenbare voorvork en lijn).

De Softails op een rij

MichielsHarley

de Harley rijder