Ik verleng mijn dagen in Italië na mijn Italiaanse 500. Het is maandag en komende zaterdag heb ik een Ride 2 Eat afspraak in Cuneo, dus blijf ik enkele dagen in Italië hangen. Nu dus mijn blog over deze dagen.

Ik start vanuit Parma en rij richting Modena. Als eerste had ik het fotoplekje van de oude fabriek van Bugatti gepland staan. Daarna doorgereden naar Maranello, de rode omgeving van Ferrari. Prachtig om te zien dat alle Ferrari medewerkers in rode kleding lopen met de nodige logo's. Bij het Ferrari museum stond een rij nieuwe Roma modellen, dus ook die even goed bekeken. Na een lekkere espresso hervatte ik mijn route en die ging nu westelijk om Parma heen en de bergen in. Wat is die omgeving mooi. Prachtig landschap, mooie dorpen en ook het weer op dat moment maakt het een genot om daar te rijden. 
De Pan America laat ik lekker doorrijden over de wegen. Af en toe een stopje voor wat drinken, want het is best warm, en natuurlijk een slok drinken. Naast de kleine dorpjes kom ik ook af en toe een burcht of kasteel tegen. Boven op een rots of heuvel, geweldig.
Om 5 uur 's middags ga ik op zoek naar een hotel of slaapplaats. En na een half uur heb ik toch maar even google erbij gepakt om te kijken of er iets van een hotel is. Ik reed op dat moment letterlijk in de middle-of-nowhere en ik moest nog een uur rijden voordat ik een plaatsje tegen zou komen met een hotel. Even doorrijden dus.
In Bedonia heb ik het hotelletje voor komende dagen gevonden. Hier ga ik even een paar dagen remote werken. 

   

In Bedonia blijf ik 3 dagen. Een simpel hotelletje maar voor de ochtend een zeer lekkere espresso zoals die eigenlijk alleen in Italië gemaakt kan worden.
Van afstand werken in deze omgeving heeft me wel even goed bevallen. Ik rij in die dagen niet, ook omdat het weer niet echt super is, met op donderdag ook gewoon een regen dag.

Van Bodenia naar Cueno

Het is vrijdag en ik ga vandaag naar Cuneo. Morgen heb ik daar de afspraak met de IBA rijders voor de Ride 2 Eat, georganiseerd door Giel, omdat deze vorig jaar niet door gegaan was. Ik start weer vroeg, dus om 8 uur rij ik Bedonia uit en kies direct voor een smalle kleine bergweg. Het is nog een beetje mistig, maar de zon komt er mooi doorheen en wat er op dat moment voor mij verschijnt is prachtig. Bergen, lekkere wegen en prachtige herfst kleuren. Af en toe best wel opletten, want de tamme kastanjes liggen behoorlijk verspreid op de weg en maakt het glad.
Ik rij door mooie dorpen en kom ook een prachtig meer tegen. Wauw.
Ergens in het binnenland wordt de weg bij een dorpje geblokkeerd door een hoogwerker. Twee mannen waren net begonnen met het afzagen van enkele takken bij een huis, het gevolg van een grote storm van 2 weken geleden. Na dat klusje kan ik de weg weer vervolgen. Maar dan kom ik op een ander soort weg. Eigenlijk houdt het asfalt op en blijft er een keien weg over. Ik ga staan op de Pan America, zet de vering in de stand offroad en vervolg de weg naar beneden. Ongeveer driekwartier later rij ik het betere asfalt op en net op dat moment komt van de andere kant een scooter en een auto. Zij gaan dus deze weg op richting het dorp ............

Ik rij het ruigere berggebied uit en kom in een meer heuvelachtig gebied. Nog steeds prachtig mooi, met de kleuren en de kronkelwegen. De kronkelwegen komen tot mij via de navigatie app Calimoto en het is voor mij smullen, want hier is de Pan America dus ook voor gemaakt. Onderweg stop ik op verschillende plekken en zie prachtige vergezichten, heuvels en dorpen. 
Ik heb lekker doorgereden en om half 6 rij ik Cuneo in en iets later parkeer ik de motor voor het hotel. Een dag eerder dan ik had geboekt, maar dat was geen probleem.

 

Foto gallerij

MichielsHarley

de Harley rijder