Twee en een halve maand geleden heb ik samen met een collega een oproep gedaan bij de andere collega''s van de afdeling en daarbuiten om mee te rijden met een motorrit en aansluitend te gaan genieten van een barbecue.

 

Al snel was er behoorlijk animo, zowel voor de motorrit als voor de barbecue. De bar-bq was inmiddels al berucht geworden op de afdeling, dus dat zat goed.
Ik heb de weken erna een leuke route in elkaar gezet met Tyre en uitgeprobeerd op de Garmin en de TomTom. Binnendoor wegen langs het water, snelle bochten en veel te zien onderweg. In elk geval lekker afwisselend.

Helaas waren er een paar collega''s die toch niet mee konden rijden, we hielden vier mensen over voor de rit en nog 7 die mee gingen doen met de barbecue.

Zaterdag ochtend 3 juli om 10 uur was het verzamelen in Amsterdam Zuid Oost voor bij het kantoor. Een bakkie koffie zat er helaas niet in, want beide koffie zaken waren (nog) dicht. 3 mannen en 1 vrouw bestegen hun ros en we gingen op pad.

Het eerste stuk hebben we via Abcoude binnendoor naar Breukelen gereden. Na Blokland hebben we een klein stopje gedaan voor een koffie. Hier was even een momentje met Dennis, laten we zeggen een communicatie foutje. Hillegom en Aerdenhout waren de volgende plaatsen, waarna we via de sluizen van IJmuiden het Noorhollandskanaal overstaken. In Velsen Noord heeft Pauline het even overgenomen, want als oud "inwoonster" had ze net even wat sneller door hoe we dat gat uit konden komen.
Hierna heb ik de route weer op me genomen om via Assendelft verder te rijden. En ook nu weer nam Pauline de route over, want ze wist nog een leuk weggetje! Een pracht van een slingerweg, waar deze meid echt een stukje stuurmans kunst liet zien! Lekker strak en snel over een naar later bleek voor haar erg bekende weg. We hebben genoten!!
Een lunchje hebben we genoten bij het meer van Uitgeest om vervolgens door te rijden naar Krommenie. Wederom een super leuke weg langs het water richting Spijkerboor. Even snel door Purmerend om daarna naar Kwadijk en Etersheim te rijden.
Het weer werd helaas op dit moment slechter, de zon was al een tijdje weg, maar nu was ook de opkomende bewolking met regen toch echt in de buurt. Dus via Avenhorn en Ursem zijn we eigenlijk rechtstreeks naar Edam gereden. Net binnen Edam kregen we de eerste spetters, maar eigenlijk zijn we zo goed als droog bij Piet aangekomen.
Dennis had besloten om niet mee te doen met de bbq, helaas en hij heeft wat gemist.

Binnen hebben we ons lekker een plaatst gegeven in het leuke en ruime huis van Piet en Wendy terwijl buiten de regen aardig naar beneden kwam.

We hebben ons allen de bbq goed laten smaken en leuk nagepraat over vanalles.

Het laatste stukje van Edam naar huis door het donker was ook aardig om te rijden.

Kortom een echt geslaagd ''bedrijfsuitje''.

Temperatuur van 25 graden tot ong 18 graden. Begonnen met zon en geeindigd met een klein beetje regen.

Totaal aantal gereden kilometers 310. De rit zelf was ruim 190 kilometer.

MichielsHarley

de Harley rijder