Het heeft even geduurd, maar na 4,5 maand ben ik weer op de motor gestapt voor een rondje rijden.


In mei ging ik even een heg in mijn tuin snoeien. Snel de ladder op, snoeischaar in de ene hand en met de andere hand pak ik een tak om zo achterlangs in de top een tak te kunnen knippen. De tak in mijn hand zegt krak en ik ga met ladder en al, op een hoogte van zo'n 3 meter, naar achteren. Split second beslissing, naar achteren laten vallen of recht naar beneden. Dat laatste dus gedaan en op mijn voeten geland. Maar wel daarmee mijn hiel in mijn rechtervoer gebroken.
Gevolg: een operatie, waarbij de wond 2,5 maand nodig had om dicht te gaan en ook het bot herstel niet bijzonder snel is gegaan.

Maar na 4,5 maand dus er wel klaar mee. Diverse mooie ritten moeten missen, maar in het, zoals er het naar uit liet zien, laatste mooie nazomerse weekend van 2024, ga ik weer een rondje rijden. Het wordt een rondje Tilburg. Nadat ik 2 weekenden ervoor de Ultra had gepakt voor letterlijk een rondje om de kerk, naar Egmond aan Zee en weer terug, wordt het nu vooral binnendoor rijden en scouting doen voor de Magic12.

Ik kronkel over mooie wegen door het Groen Hart, bij Herwijnen neem ik het pondje naar Brakel en rij verder richting het zuiden. Bij Kamp de Kiek maak ik een extra foto stopje, dit is een nu een munitiecomplex van defensie, maar in de 2e Wereld Oorlog was hier een schijnvliegveld gemaakt.
Vervolgens rij ik verder naar Ammerzoden. Hier staat een borstbeeld van motorlegende Boet van Dulmen. Boet was samen met de andere motorrace legendes Wil Hartog en Jack Middelburg zeer actief in de 500cc wegracesport. In de jaren 70 en begin jaren 80 vierden zij hun hoogte punten. Boet kon zelf nooit echt fabrieksracers krijgen, maar wist wel als privé coureur de GP van Finland in 1979 te winnen en in 1981 werd hij 2e in de TT van Assen.

Op de terugweg van Tilburg, waar ik een overnachting had, terug naar huis, gaat de Harley-Davidson Ultra Limited door de 150.000 kilometer heen. Ook dit is een mijlpaal voor de Harley.
Een geslaagd weekend dus.

MichielsHarley

de Harley rijder