Overzicht van de vakantie met Iloe

Nog even wat getallen bij elkaar, want het was ook dit jaar weer een prachtige vakantie met veel kilometers.

We hebben in 12 dagen in totaal 3782 kilometer gereden. Ik natuurlijk wat meer dan Iloe, want Iloe is 1 dag niet mee gegaan.

Tijdens deze vakantie hebben we een aantal prachtige bergpassen gereden, niet echt bijgehouden, maar even snel nagerekend denk ik 20, waarvan natuurlijk de Silvretta, de Timmelsjoch, de Plöckenpass en de Grossglockner de bekenste waren, maar ook een Kreutzbergpass, Turracherhöhe en de Sölkpass waren fabelachtige passen om over heen te rijden.

De hoogste pas was natuurlijk de Grossglockner met haar 2508 meter!

We hebben ook behoorlijk stijgingspercentages en afdalingen voor onze kiezen gehad. De mooiste die me nog bij staat is een stijging bij een van de passen in Zwitserland van 25%, waar na de top op de pass ook direct de afdaling in gezet werd, met ook hier een stuk van 25%!

Tijdens deze hele vakantie heb ik een gemiddelde snelheid gereden van 58 kilometer per uur, maar dat komt denk ik omdat we toch een stukje een snelheid van boven de 160 hebben gereden (167 km/u).

Helaas hebben we ook wat regen gehad onderweg. Op de heenweg dus een irritante halve dag regen en tijdens ons verblijf op de camping ook een dag en zeker ook enkele avonden. Maar over het algemeen heel veel zon, waardoor we de prachtigste vergezichten voorgeschoteld kregen.

Een vakantie dus om met een brede lach op terug te kijken.

En we hebben natuurlijk nog de foto's

 

 

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder