Mijn motorjaar in 2016 was er een van veel kilometers maar weinig verre bestemmingen, in vergelijking met 2015 dan.
Het jaar begon mooi met een prachtige rit met een geweldige groep naar het zuiden van Engeland, waarbij we tot aan de meest westelijke punt, Lands End, zijn gekomen, maar ook op prachtige wegen hebben gereden en een bezoek aan Stonehenge.

Dit was een rit in eind maart, het Paas weekend, waarbij het koud en ook nat was, maar ook mooie momenten met zon.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/313-paas-weekend-in-zuid-engeland

De volgende rit was het voorjaarsweekend op 29 april tot en met 1 mei met de Coast Riders. Voor dit weekend had ik de routes gemaakt en de koffiestops voor de 3 dagen. De locatie was het jaar ervoor al besproken, maar voor een Coast Riders weekend gewoon goed. De heenreis hebben we bijna geheel in de regen gereden, maar de dagen erna waren prachtige voorjaarsdagen.Half mei ben ik met het Amsterdam Chapter naar de Ardennen geweest. In vergelijking met de Alkmaar club, was deze groep ongeveer 4 maal zo groot en wat een lol hebben we gehad. Mooie route heen, prachtige plekken voor de lunch en ook het hotel waar we waren was speciaal, vooral de manier waarop het diner geserveerd werd.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/321-met-amsterdam-chapter-in-de-ardennen

Het HOG Benelux weekend was dit jaar in Zuid Holland, in Rockanje, en voor een kleine groep had ik een huis bij de haven gehuurd, omdat op het HOG terrein zelf alles al ver van te voren volgeboekt was. Vrijdag einde dag verzamelde ons groepje zich bij het huis en gezamenlijk hebben we in de tuin in het zonnetje heerlijk gegeten van pizza's die we hadden laten brengen. Het HOG festival zelf ziel een beetje tegen, klein en niet zo veel activiteiten. Op zaterdag was in Rockanje de jaarlijkse klassieke motorraces, in het zonnetje hebben we daar nog enkele mooie stukken van de race gezien.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/327-2016-hog-benelux-editie-rockanje

Half juni heb ik mijn eerste 500 miles gereden, namelijk de Swiss 500. Op vrijdag ben ik naar Zurich gereden waar ik net buiten de grote stad een klein hotelletje had. Met Henri heb ik de volgende dag de 500 miles gereden, samen de route van papier rijden en zo via de prachtige wegen in de Alpen de volgende ochtend weer aankomen in Zurich. Echt geweldig.
En op maandag weer terug naar huis.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/328-swiss-500-edition-2016

Met het Amsterdam Chapter heb ik eind juni de Hamburg Harley dagen bezocht. In een hotel Jan ver van te voren al had geboekt konden we lopend naar het grote en uitgebreide festival terrein. Een Harley dag zoals een Harley dag bedoeld is.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/332-hamburg-harley-days

De Duitse 500 miles was half juli. Ik had besloten om geen overnachting te boeken, gewoon 's morgens heen, om 3 uur starten met de 500 en de volgende dag, zondag dus weer terug rijden naar huis. Het aantal deelnemers viel me enorm tegen. Waar er in Zwitserland gewoon 300 deelnemers waren, starten er maar 40 Harley rijders in Braunschweig in het midden van Duitsland. Maar dat nam niet weg, dat de rit prachtig was, mooie bossen, mooie heuvels, en ook lekker kunnen doorrijden.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/334-german-500-miles-editie-2016

De zomervakantie heb ik samen met dochter Iloe doorgebracht in Oostenrijk. Ik had van te voren een stacaravan op een kleine camping in Karinthië geboekt en voor de heenreis had ik enkele hotelletjes geboekt. Prachtig gereden door Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. In de omgeving van de onze camping heb ik ook nog prachtige ritten gereden door de prachtige omgeving, maar ook een bezoekje aan Faak samen met Iloe was erg leuk.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/351-vakantie-2016-met-iloe-overzicht

Met Maurice ben ik naar Tsjechië gereden, waar ik een hotel had geboekt en waar ook de Bohemia 500 werd gereden half augustus. De start was bij de HD dealer in Pilzen en de rit ging door heel Tsjechië met natuurlijk het hoogte punt in het Reuzengebergte. Echt mega genoten daar, prachtige wegen, lekker weer, en goeie organisatie.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/353-bohemia-500-miles-editie-2016

Begin september was het weer tijd voor Faak am See. Voor dit jaar had ik een appartementen complex afgehuurd en met een groep van 10 motoren hebben we 4 daagse tocht heen gereden. Wederom had ik leuke hotelletjes gevonden en konden we genieten van het mooie weer onderweg. Ook het festival zelf, het rijden in de omgeving en wederom nieuwe wege ontdekken, was verrijkend.

Voor de MAG had ik op 30 september en 1 oktober een vergadering met de FEMA in Brussel en om die reden heb ik mijn Road King gepakt om de heen en terug reis een beetje leuk te houden. Toch wel weer een aardig stukje gereden, maar voornamelijk snelweg.

En als grote afsluiter voor dit jaar heb ik nog de Belgische 500 miles gereden. Vrijdag 28 oktober heen en overnachten in het centrum van Antwerpen, natuurlijk een biertje drinken en in dit geval met een groep van het Amsterdam Chapter. En dan de 500 miles van zaterdag op zondag. Een prachtige rit, waarbij ik op een normaal tempo aardig heb kunnen doorrijden, zonder fouten en daardoor samen met 3 Zwitsers als eerste kunnen eindigen. Ook omdat de weersomstandigheden gewoon ideaal waren, geen regen, normale temperaturen, al was het wel enorm koud en mistig in de nacht.
http://www.michielsharley.nl/index.php/blog/355-belgian-500-miles-editie-2016

En zo heb ik ook dit jaar weer een prachtige set van meer dan 20.000 kilometer kunnen rijden, want buiten de bovenstaande ritten heb ik ook genoeg weekenden kleine ritjes kunnen maken, enkele weken woon-werk en ook gewoon voor de fun op de motor.

Begonnen met een kilometerstand van 120.100 km en in december stond te teller op 152.200 kilometer.
Een mooie 32.100 kilometer in 2016 dus.

MichielsHarley

de Harley rijder