De eerste rit van het Coast Riders Chapter Alkmaar staat te beginnen. Er is een grote opkomst, 31 Harleys en 37 mensen. Voordat we op pad gaan, nemen we nog een koffie en praten we bij, enkelen heb ik tijdens de ALV nog gezien en anderen zijn ook voor mij nieuw.

Dan gaan we op pad, 2 road captains voorop en 2 achter de groep aan. We gaan binnen door, via Stompetoren gaan we de Schermer in. Om Graft heen richting Purmerend en we vervolgen onze weg richting Wormer.

In Assendelft nemen we een pauze voor een koffie en voor een enkeling een appelgebak, maar de meeste van ons nemen een broodje kroket. Hierna stappen we weer op de motor, waarbij Harry nog even geholpen moet worden om zijn Softail aan de praat te krijgen. De weg gaat vervolgens via de binnendoor wegen, dijkjes en andere paden naar Westknollendam. Intussen is het lunch tijd en rijden we de jachthaven bij het Uitgeestermeer binnen. De Softail van Harry valt op de parkeerplek stil. Een aantal van de technische mannen staan drukdoende om de Harley van Harry heen, wat zou het zijn en hoe kunnen we het oplossen. Het zadel wordt van de motor afgehaald en de draden aan de accu worden nog even aangedraaid, maar helaas er zit geen vut in! Dan maar naar de gezellige lunch die voor ons wordt geserveerd, broodjes met kaas en ham maar ook de kroket komt weer te voorschijn. Samen met een kop warme koffie was het weer goed warm worden.

Koffietijd De RoadKing op de parkeerplek

Het is weer tijd voor het laatste stukje van route, richting Westcoast Motors in Alkmaar, het is immers opendag bij de Harley Davidson dealers in Nederland. Harry wordt weer even aangeduwd en de groep gaat weer op pad. Echter bij de oprit naar de A9 laat Harry het afweten, de Softail staat nu echt stil. Harry heeft er even de balen in! We besluiten om naar Alkmaar te gaan en de bus van Westcoast terug te sturen om Harry met zijn motor op te halen.

Lunch

Bij Westcoast Motors in de Marconistraat is het gezellig druk, verschillende demo motoren staan buiten voor een proefrit, binnen staat koffie, thee en fris samen met koekjes en hapjes klaar. We praten nog lekker bij en een voor een besluiten we om naar huis te gaan.
Al met al een gezellige rit, voor de meeste van ons was het weer de eerste rit van het seizoen en deze keer ging die als opwarmer door ons eigen mooie Noord Holland met zijn dijken, molens, verdedigingslinie werken, prachtige huizen en boerderijen.

 Ik ben met de Road King drie en een half uur in beweging geweest, heb een totaal van 183 kilometer afgelegd, waarbij mijn maximum snelheid op 133 km/u lag maar het gemiddelde van de dag was 55 km/u.

MichielsHarley

de Harley rijder