De eerste stint van 1600 kilometer heb ik er op zitten, wat betekent dat de Harley-Davidson FLHTK Ultra Limited weer naar de dealer mag voor de eerste onderhoudsbeurt.

Niet alleen de olie van het motorblok en de versnellingsbak worden ververst, maar ook alle noodzakelijke bouten worden nagelopen en eventueel vastgedraaid. Ook werden nog enkele punten aangepast aan mijn Ultra, zoals de verlenging van de Jekill & Hyde uitlaat. Helaas waren de nieuwe led knipperlichten voor nog niet binnen, dus deze worden volgende week geplaatst. Ook laat ik dan toch een nieuwe voorruit op de kuip zetten, een smoked en curved 10" scherm, deze zou de rijwind meer om me heen moeten laten gaan, want nu zit ik toch best wel in de wind met m'n kop.

 

Tijdens het wachten, wat met een koffie in het zonnetje ook geen straf was, heb ik ook nog even nieuwe footpegs gekocht. Deze heb ik 's middags maar direct gemonteerd, is toch wel lekker om op lange stukken even de benen te strekken.

Ook heb ik 's middags de aansluiting voor mijn kaartlezer gemonteerd. Dat is wel zo makkelijk als ik dit weekend 's nachts de route moet lezen vanaf papier. Maar de routerol zet ik er pas op als ik zaterdag begin met de Italy500.

MichielsHarley

de Harley rijder