Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

Vandaag in Eindhoven geweest. De HOG Nederland heeft de rijvaardigheidstraining georganiseerd in samenwerking met Leeuw Trainingscentrum in Eindhoven.

 

Een lekkere afstand om daar ''s morgens om 9 uur te zijn, dus ben ik vanuit Leiden begonnen, dan is het nog steeds 1,5 uur rijden, maar nog altijd wat korter.

Zondag ochtend half 8, de zon schijnt al, maar de temperatuur is denk ik 2 graden! Ik heb me goed aangekleed en stap op de Road King met de TomTom ingesteld op het adres in Eindhoven. De weg is rustig maar saai, even doorrijden en om 5 minuten over 9 ben ik in Eindhoven. Er zijn al een aantal Harley rijders aanwezig en het begint al gezellig druk te worden.

Er rijden nog een aantal HOG leden binnen, vanuit Belgie en zelfs Luxemburg. Ik geloof wel dat ik het verst gereden heb, of in elk geval zal ik de meeste kilometers moeten rijden om weer thuis te komen! Dan is Stittard met 90 kilometer lekker dichtbij vanuit Eindhoven.

De groep, in totaal 38 rijders met een paar duo rijders, wordt opgesplitst in 4 groepen. Theo is weer de man-in-place, hij leidt op zijn eigen wijze manier de groep en zijn 3 collega''s, waaronder ook Rob.

Als eerste gaat mijn groep met Theo naar het klaslokaal om een film te kijken over het ABS systeem van Harley Davidson en het verhaal erbij waar we straks op moeten letten als we gaan remmen. Nog even een paar aanvullingen tov de vorige training, maar ze zeggen herhaling is de beste leerschool, en daarom ben ik er dus ook.

Dan mogen we naar buiten, het is echt warm aan het worden, de zon staat nog steeds aan de blauwe hemel, de temperatuur zal zo''n 25 graden zijn vrees ik. De regel is: jassen aanhouden, helm op en handschoenen aan, want veiligheid staat ook of misschien wel juist vandaag boven aan.
Dan mogen we gecontroleerd hard remmen. Als eerste weer even dat gevoel met alleen een achterrem, nou daar rem je dus niet mee! Als je ook maar iets te veel trapt dan blokkeerd het achterwiel, en minder hard duwen geeft alleen maar een langere rem weg. Dan mogen we remmen met de voorrem. Ook al was het niet mijn eerste keer, het voorwiel blokkeerde dus wel. Meer gecontroleerd de voorrem dus indrukken. Het volgende rondje ging een heel stuk beter, binnen de 45 meter.
Van Thoe mocht ik nou zijn HD VRSC Muscle lenen, deze motor heeft ABS en daarmee kan je gewoon heel hard remmen en ik moet inderdaad toegeven je staat binnen 30 meter stil! Wat een remkracht zit er dan in.

Hierna was het voorons tijd om te gaan lunchen. De HOG organisatie had voor ons lekkere broodjes verzorgd en een soepje. Gewoon lekker opeten in de schaduw van de tent. Daarbij ook nog even tijd om met de mannen bij te praten over hele andere dingen.

Na de lunch is het tijd om de rijvaardigheid verder te trainen. We gaan een heuveltje op en af en daarvoor even stoppen. De alom bekende heuvelproef met de motor. En ook nog even de motor ''parkeren'' op de heuvel. Zo''n dingetje wat je dan gewoon moet weten, dus stoppen, motor in z''n versnelling laten staan, de 1e dus, motor uit, ook handig en dan koppeling los zodat de motor ook echt in de versnelling staan. Hierna jiffy uit en motor erop. Klaar.
Altijd handig om even te oefenen.

Hierna toch weer even wat water drinken, wat ook al is de zon nu achter de wolken, warm is het zeker. En we zijn natuurlijk ook echt bezig met op dat moment een hele warme motor!
We gaan nu het parkoers achtjes draaien en slaom. Lekker die vaardigheid trainen. Maar uitgedaagd door Theo dus ook even het ''CBR 8tje'' gedaan. Die ging goed, dus de 8 tussen de 12 en 6 meter draaien zonder de voeten aan de grond.
Maar toen Theo met z''n Buell achter me aan zat en ik het 8tje weer reed, lukte het niet echt. Daarbij maakte ik ook bij een van de 8tjes net te weinig toeren, stond mn stuur dwars en sloeg de motor af ... boem Harley om! *$^@^(^&^ en de Road King weer rechtop zetten. Me niet laten kennen, dus weer het 8tje en jahoor nu wel foutloos binnen de 12x6 lijn en super strak. Ha net goed.

Daarna was het afsluiten met in ontvangst nemen van het certficaat. Laat ik deze nu maar wel opsturen naar de verzekering, scheelt toch weer een paar euro!

De terug weg begonnen we met z''n drieen, een van de mannen kwam uit de buurt van Rotterdam en hij reed mee tot aan Zaltbommel en de andere kwam uit Amsterdam, dus samen nog een stuk A2 afgereden. Hierna solo door naar huis, toch ook weer een lekkere 157 kilometer.

Een geweldige dag, lekker naar Einhoven gereden, bijna 20 kilometer rijvaardigheidstraining gedaan en ook weer een lekker ritje terug naar huis.
Het poetsen doe ik maar lekker volgende week.

Het weer van deze dag begon koud, maar heel zonnig, daarna bleef de zon tot na de lunch waarbij de temperatuur echt hoog werd. Bij een lichte bewolking bleef de temperatuur gewoon zomers. Op de terug weg nog steeds de lichte bewolking en na Badhoevedorp werd het ook weer wat frisser.

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack