Het oudste motormerk van Amerika gaat weer herleven! Indian Motorcycle is orgineel opgericht in 1900 door George W. Hendee en Carl Oscar Hedstrom, waarbij de eerste motorfietsen uit de ''wigwam'' rolden, de fabriek van Indian Motorcycle.

 

Jaren lang was Indian de grote concurrent van Harley Davidson, waarbij Indian in het begin groter was dan Harley.

Door het bouwen van grote motorfietsen die zich ook bewezen op de diverse circuits waar ze ook daadwerkelijk prijzen wonnen, was het merk al snel niet meer weg te denken van de Amerikaanse highways.

Het merk is vele malen overgenomen waarbij het 1953 opgenomen werd in het Engelse AMC, waartoe toen ook Harley Davidson behoorde. Waarbij ook in 1953 de laatste echter Indian van de band is gerollen.

Hierna zijn vele pogingen ondernomen om het merk Indian weer nieuw leven in te blazen, bijvoorbeeld Italiaanse motoren importeren en dan een Indian batch er op zetten.
Een meer serieuzere poging is die uit 1993, maar deze is voor het echte opstarten gestrand in een rechtzaak rondom de naam Indian.
In 1999 was nog een poging om met een Wiking motor de motorbeurs in Engeland op te vrolijken, maar ook dit was niets geworden.

2009 Indian Motorcylce wordt herboren door een enthousiaste groep mensen waarbij ze vier prachtige Indian motoren hebben gemaakt: Met kenmerkende eigenschappen die terug te herleiden zijn tot de 1950 modellen van Indian, zoals het mooi doorlopende achter en voorspatbord.
De krachtbron is een 1550 cc luchtgekoelde bigtwin met een geschat vermogen van iets meer dan 65 pk.

Indian Standard De Indian Chief Standard

Indian Chief Deluxe De Indian Chief Deluxe

Indian Chief Roadmaster De Indian Chief Roadmaster

Indian Chief Vintage De Indian Chief Vintage

Het gemma voor 2010 bestaat uit de Chief Standard, de Chief Deluxe, de Chief Roadmaster met windscherm en leren tassen en de luxe Chief Vintage.

 

Indian Chief

De Indian Chief Vintage.

MichielsHarley

de Harley rijder