Koffie en thee stonden klaar, ook voor een cake bij de koffie was gezorgd door Barbara. Maurice had de perfecte plek voor de Motorgymkhana geregeld, op het Park Zandvoort is een stuk asvfalt wat vroeger gebruikt werd door de autoslipschool maar nu alleen nog bij drukke race dagen door campers. De afgelopen dagen was het een en al regen wat uit de hemel kwam vallen, maar vandaag waren de weergoden blijkbaar tevreden met ons Harley rijders, want de zon scheen zowaar en de gehele ochtend was het prachtig droog.

 

Nadat we een koffie hadden gepakt werden we welkom geheten door Helen van de motorgymkhana organisatie. Helen was die dag ook jarig en werd dus eventjes in het zonnetje gezet met een bloemetje en een zoen van onze Paul. Hierna kregen we een uitleg van de sport, de pionnen en het parcours. Helen kreeg hulp van nog enkele mannen en een vrouw die ook op een motor reden en ons lieten zien hoe je de pionnen moest ronden en later ook het parcours moest rijden.

De groep van 24 mannen en vrouwen werd in tweeën gesplitst zodat de aandacht wat beter verdeeld kon worden en begonnen we met achtjes draaien. Eerst op de manier zoals wij geleerd hadden en daarna zoals de motogymkhana mannen en vrouwen het doen. Op die manier zou je een wedstrijdparcours binnen 30 seconden kunnen rijden, en dat is toch wel heel snel.

Wij deden het wat rustiger aan en genoten van de kunsten die we met onze motoren konden uithalen. We reden strakke achtjes, reden gecontroleerd stapvoets en reden zelfs een deel van een wedstrijd parcours. Genoten hebben we, gelachen een weer zoveel geleerd.

Om 12 uur waren we moe maar voldoen aan het einde van de experience en konden we nog even genieten van een lunch wat door Maurice geregeld was bij Papa's Beach House in Hoofddorp. De rit die we achter Maurice aanreden werd droog afgelegd, maar toen we eenmaal binnen zaten kwam er toch wel wat regen naar beneden vallen. Rond 3 uur zijn we als laatste weggereden, na de laatste bui. We hebben echt een prachtige dag gehad.

MichielsHarley

de Harley rijder