Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

Juli 2008, Alkmaar. Michiel heeft zijn eerste Harley-Davidson aangeschaft, een Road King

Als 18 jarige heeft Michiel eerder een motor dan zijn rijbewijs. Het roze papiertje geeft hem de vrijheid om met zijn Suzuki GS550 viercilinder Nederland te verkennen. Ook een vakantie naar Frankrijk, al was dit een natte rit, maar met tentje op een camping bij de Middellandse Zee is toch echt avontuur als 19 jarige.

Doordat een leaseauto het rijden op de motor sterk verminderd en ruimte gebrek in Amsterdam toch noodzaakt om afstand te doen van de motor is Michiel een tijdje motorloos. In Reeuwijk koopt Michiel een Suzuki Intruder 1400 glp, de Amerikaanse verlengde chopper met voor dat moment het grootste 1400 cc motorblok. Een prachtige machine. Helaas door omstandigheden worden er alleen korte ritten mee gereden.

In 2008 wordt dan de eerste Harley gekocht. De eerste? Ja want er volgen er meer. Zoals de Softail die als eerste naast de Road King, maar ook een blauwe Ultra Classic uit 2010. En in 2017 dus de huidige Ultra Limited. De twee Harley's heeft Michiel nog. Ook heeft Michiel een hardtail Shovel chopper gehad. Een bizare custom bike met een 1200 cc Harley Shovel blok. De VMax heeft in de tussentijd nog een plek gehad in de garage, zoals ook de Ural met zijspan.

Michiel rijdt ongeveer 35.000 kilometer per jaar. Eigenlijk geen woon-werk afstanden, alleen als het echt mooi weer is. Maar veel weekenden weg, ergens in Europa een 500-Miles rijden, of met dochter Iloe een motor-vakantie.

 

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack