In Polen bezoeken we de bunkers van Hitler en rijden daarna Lithouwen in.


Nadat we konden 'uitslapen' hebben we het ontbijt om 8 uur gedaan. Daarvoor had ik de motor al weer in en opgepakt en konden we na het ontbijt richting de HD dealer in Gdansk gegaan. Maar we waren te vroeg. De zaak ging pas om 10 uur open en we stonden er om 9.05. Niet gewacht, dus de weg weer op en richting het noord-oosten. Ze waren nog steeds bezig met de weg aan het ombouwen, een echt alternatief was er niet, daarom maar gewoon de weg blijven volgen.


Indrukwekkend bezoek aan Wolf's Lair, de bunkers van Hitler in WO2.Met een beetje een omweg zijn we naar Wolf's Lair gegaan, dit is het bunkercomplex waar Hitler heeft gezeten tijdens zijn gevecht in de oost tijdens WO2. Imposant, indrukwekkend en ook confronterend met de gek die hij was. Hij heeft zelf maar 12 dagen daar gezeten en heeft speciaal voor hem een gigantisch grote betonnen bunker laten bouwen. 


Verder viel ons op dat in Lithouwen elk dorp wel 1 of 2 ooievaarsnesten heeft en toen wij er reden, eind juli, had elk nest tenminste 1 of 2 jongen (zwarte snavel ipv de rode van de ouders). Leuk om te zien. Ook in de vele goudgele velden met al afgesneden graan zaten de ooievaars opzoek naar een hapje eten.
Onderweg heb ik ook nog een kraanvogelpaar gespot, bijzonder. En natuurlijk herten, de kleintjes, maar in groepjes.


Veel graanvelden in Lithouwen, maar allemaal zeer netjes en ordelijk.De grens tussen Polen en Lithouwen is een EU interne grensmarkering, dus niets officieels en gewoon een groot bord.
In het hotel in Lithouwen hebben we ook gegeten, beide een goed stuk kippenvlees en 3 biertjes afgerekend voor 26 euro!

Vandaag was het een stuk van 560 kilometer.

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder