De eerste sponsorrit voor Kika georganiseerd door motor-forum werd tijdens de voorinschrijving al een succes, bijna 1000 motorrijders hadden zich al ingeschreven voor de rit van zondag 5 juni.

 

Ik had afgesproken om met Mark en Kitty de Kika sponsorrit te gaan rijden, mijn Brigitte zou mijn duo passagier zijn. De weersverwachting voor de zondag was eigenlijk niet zo goed en het begon dan ook met een aardige regenbui! Dus bij het oppikken van Mark en Kitty hebben we de regenpakken maar aangetrokken.

Het eerste stuk hebben we samen naar De Meern gereden.
We waren zeker niet de eerste die in De Meern al geparkeerd stonden voor de Sponsorrit. We konden ook niet meer inschrijven, er stond een rij van zeker 200 mensen het AC restaurant in. En er bleven nog steeds motoren binnen komen. De groep die samen op de parkeerplaats stond was volgens ons zeker 900 man groot!!! En nog steeds reden motorrijders het terrein op. Niet allemaal Harley rijders, nee het waren alle motorrijders bij elkaar, van de snelle Ducati''s, BMW toermotoren, Intruders en Shadows, trikes en enkele Harley''s.


De groep mocht rond 12 uur beginnen met de rit naar Den Bosch.
Het eerste stukje in De Meern werd onder begeleiding de snelweg opgelootst. Hierna werd (gelukkig) de grote groep verdeeld in kleine groepjes en Mark en ik reden in een rustig tempo met wat andere motorrijders over de A2 naar Den Bosch.
Bij een klein restaurantje vlakbij Hedel kon de groep op een parkeerterrein parkeren. Hier werden al snel de meer dan 1000 motorrijders netjes in rijen weggezet, maar omdat het parkeerterrein te klein werd zijn zelfs buiten het parkeerterrein de motoren geparkeerd.


Helaas was er naast een hamburgertent en wat standjes niets te beleven. Een kleine demonstratie trail rijden was nog even leuk om te kijken.
Onze verwachting was dat we ook de kinderen vanuit Kika een plezier konden doen door ze te laten meerijden, maar die hebben we niet gezien.De kleine trail rijder maakt dit stukje van de demo ook nog even leuk om naar te kijken!

En omdat het niet echt beter werd op dat parkeerterrein (ook al was het voor het goede doel) zijn we met Mark en Kitty naar Den Bosch centrum gereden.
Daar hebben we nog een stuk gelopen, met een prachtig zonnetje en een ijsje in onze handen.

Daarna zijn we grotendeels binnendoor van Den Bosch naar Utrecht (IJsselstein) gereden. Tijdens het drinken van een kopje koffie werden we nog verrast door een groep solex rijders, die dachten groot te zijn door naast onze Harley Road Kings te plaatsen ;-)


Bij IJsselstein hebben we de snelweg weer gekozen om toch nog een beetje op tijd thuis te zijn.

 

Ondanks dat de organisatie van de Kika Sponsorrit iets meer had mogen doen voor de motorrijders die mee hadden gereden was het toch een hele leuke en gezellige dag geworden. Leuke dingen onderweg meegemaakt (een masjokke motorrijder die dwaas door de groep aan het rijden was, een enkele racer, maar al met al een super sfeer).

Totaal aantal kilometers: 350 km

MichielsHarley

de Harley rijder