Harley-Davidson gaat verder met haar plannen voor het elektrifiseren van de motorfietsen. Na de Livewire zal waarschijnlijk in 2022 een kleiner model gepresenteerd worden.

De 'gewone' elektrische fiets is bijna klaar en zal snel bij de dealers in de showroom komen te staan. De Livewire is sinds eind 2019 bij een select aantal dealers te bewonderen en andere dealers zullen snel volgen om de Livewire een plek te geven in de showroom. Ook heeft de MoCo een elektische scooter aangekondigd als ook een kleiner model dat onder de Livewire in de lijn moet komen.

Deze schets uit 2018 laat nog een apart design zien voor zowel de aandrijving als de plek van het accupakket. Er wordt nu een schets gepresenteerd die een meer in het middengeplaatste motor laat zien en ook het accupakket krijgt een beetje een uiterlijk van de traditionele luchtgekoelde cilinders van de huidige Harley-Davidson modellen. Het zitje voor de passagier is afwezig wat de motor meer een dirt-bike uiterlijk geeft.

Dit model moet natuurlijk een lagere prijs krijgen dan de huidige meer dan 30k kostende Livewire en afhankelijk van de accu ook een grotere range.

 

Livewire

Dat de Livewire ook echt ingezet wordt blijkt ook wel uit de tv-serie die opgenomen is rondom Ewan McGregor en Charley Boorman. Deze twee mannen zijn bekend om hun "Long way up" serie waarin ze beide op motoren door Afrika trekken. Met de Livewire hebben ze nu een trip door Argentinie gemaakt, een trip van 15.000 kilometer.
Maar als je iets meer inzoemt op deze afstand en de tijd (90 dagen) dan komt het gemiddelde uit op een gemiddelde van 170 kilometer per dag. En dan valt het wel weer mee. Maar je kan nu wel zeggen dat dit nu 2 Livewires zijn met de meeste kilometers op de teller ;-)

Het verhaal van hun trip kan je onderandere HIER lezen.

 

MichielsHarley

de Harley rijder