Dinsdag 30 juli. We gaan het Rusland buiten de stad ontdekken, het binnenland in.


We verlaten Sint Petersburg door de drukke ochtend file. Het ontbijt was weer gelijk aan die van gisteren, maar nu waren de ballen vervangen door warme rijstepap.


Zodra we eigenlijk het centrum hadden verlaten komen we in de betonwijken van Sint Petersburg en haar voorsteden. Mega gebouwen waar de Russen wonen. We zijn op een rechte weg opgereden die kilometers lang is en richting het zuiden gaat.


Bij een wat grotere stad, Veliky Novgorod, bezoeken we nog een mooie orthodoxe kerk, onderdeel van een klooster, en op het centrale plein maak ik nog een foto van Lenin die hier vol staat te pronken. Een meisje wat langsloopt wil even op mijn Harley zitten voor de foto. Bij uitzondering laat ik haar zitten en maak zelf ook even een foto.
We drinken een koffie bij de Mac Donalds.


Het binnenland van Rusland is eigenlijk nog indrukwekkender.
Het laat een diepe indruk bij ons achter.Mijn route vervolgde zich niet meer via de 'snelweg', maar een gewone weg. Langs deze weg kom je af en toe wat huizen tegen. Hout en geschilderd in blauw, rood of geel. Mensen lopen hier met emmers water, aardappelen of andere spulletjes. Rijden doen ze in een Lada, Volga (GAZ) of een honderdhandse Renault.
In Porchov slaan we af en rijden het stadje door. Het asfalt veranderd in een grind gravel weg van 15 kilometer lang.
Een half uur later rijden we het terrein van Kholomki op. Hier staat een zeer mooi (gerestaureerd) groot landhuis in een bijzondere stijl gebouwd. We worden welkom geheten door een echte Rus die geen Engels spreekt. Na wat administratieve zaken (paspoort inleveren, inschrijven, kaartje, dingentje, etc, echt Russisch dit) krijgen we onze digitale (!) sleutelkaart van de kamer en van het huis. Op verzoek kunnen we rond half 8 in de kelder iets eten. Ook dit is weer een bijzondere ervaring, geen kaart, geen vragen, gewoon wat de pot schaft. We krijgen beide een stukje gebakken vlees, salade vooraf, en bij het vlees wat gebakken aardappeltjes. Limonade in een glas is het drinken. Ach het is genoeg voor ons en het smaakt.

 

Door het prachtige Russische landschap hebben we 400 kilometer gereden, met een temperatuur van 13/15 graden.

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder