Ultra ClassicHarley-Davidson Ultra Classic 2010

Een volwaardige Dresser

In de bikerwereld werd de Ultra, een volledig aangeklede Harley uit de touring klasse, aangeduid als Tupperware bak of in het Engels als Full Dresser, dit omdat door de batwing kuip, de beenkappen en de driedelige kofferset het een echte volle reismachine is geworden.

In de evaluatie van het touring model, is de Ultra in verschillende uitvoeringen wel de top in het rijtje van de Harley modellen. De Ultra is ook echt gebouwd met het oog op de motorreiziger, de man of vrouw die niet schrikt van een stukje van 400 kilometer op één dag rijden, die het liefst een week of meer weg wil op de motor en daarbij wel wat comfort onderweg wil.

Om die reden is de Ultra standaard uitgerust met cruise control, een radio-cd speler en minimaal 4 speakers, 2 voor en 2 achter. Maar ook een communicatie set voor de rijder en bijrijder die eventueel aangesloten kan worden op een in te bouwen CD Radio set (het bekende 27mc truckers bakkie). En de koffers geven genoeg opbergruimte om inderdaad een of meerdere weken onderweg te zijn.

Mijn Ultra is de uitvoering van de Classic, het 'basis' model uit de Ultra serie wat eigenlijk betekend dat het niet de handvat verwarming heeft, deze is wel bij de Limited uitvoering standaard. Voor de rest is de Ultra compleet.


[Update oktober 2015] Het is tijd om FLHTCU te verkopen.
Via een vriend van me dient zich een koper aan, hij heeft samen met zijn vrouw de Route66 gereden op een Ultra en wil graag zelf zo'n fiets hebben. Na een proefrit was het al snel beklonken en kon de Ultra van eigenaar wisselen. Sinds 2013 in mijn bezit en echt 3 jaar enorm genoten.

Lees HIER mijn verhaal over het rijden met de Ultra Classic.

MichielsHarley

de Harley rijder