Helaas is dit museum niet meer!
18 januari 2021 is dit unieke en enig in zijn soort afgebrand, waarbij veel motoren als verwoest aangemerkt moeten worden. In 2016 heb ik dit museum bezocht. Lees mijn verslag van dit bezoek hieronder.

Ik ben met Iloe op vakantie met de motor door het Alpen gebied en op de Timmelsjoch, een bergpas tussen Oostenrijk en Italië, staat op het hoogste punt naast of eigenlijk boven de tolpoortjes een uniek motormuseum. Tevens is deze plek de start van de gondel de berg verder op voor het skigebied wat hier zit. Tevens zit er nog een restaurant waar we een goed broodje als lunch in de zon hebben gegeten. 
Het voordeel van het kaartje voor het museum is dat het de gelegenheid geeft om meerdere keren er in en eruit te gaan. Ik heb het museum dan ook meerdere keren bezocht die ochtend, want we waren er al vroeg, half 8!

 

Als je binnenkomt zie je direct de houten kombaan, aan de zijkant, met daarop heel veel motoren gestald. Een zogenaamde boardtrack. Ook staan in dit gedeelte van het museum nog enkele auto's, waaronder de Aston Martin DB5 en 2 prachtige Prosche 911s. Maar voornamelijk zijn het de motoren waar het om draait. Uit alle landen zie je de motoren terug, natuurlijk Harley-Davidson, Indian, Ducati, Norton, MV Agusta, maar ook zeldzamere modellen als Monet Goyon driewielen uit 1930, een Moto Guzzi met zogenaamde achterbak, een Engelse New Imperal en Engelse Bat. Merken waar ik nog niet eerder van had gehoord staan hier ook netjes opgesteld, zoals de Italiaanse Moto Parilla of de geweldige Duitse Mammut de Münch 1200cc. Ook van het Amerikaanse Pope staat een motorfiets op de vloer. Een ander pracht exemplaar van een motorfiets is een Duitse Megola, deze motorfiets uit 1921 (!) heeft een 5 cilinder motortje in het voorwiel voor de aandrijving.

 

Veel van de motorfietsen die hier staan behoren tot de privé collectie van de gebroeders Scheiber, die het motorvirus hebben meegekregen van vader Alban Scheiber, die naast ondernemer ook een motorcoureur was. De familie is groot geworden door oa de ski-industrie, hotels en ook eigenaar van de pas, de Timmelsjoch, wat dus een tolweg is.
De grote collectie motorfietsen staat naast het Top Moutain motormuseum ook in het Hockenheim museum.

 


Het museum is tot nader order gesloten. Er wordt gewerkt aan de wederopbouw, maar zaken als covid laten het geheel niet versnellen.


Adres van het museum:
Niet meer van toepassing
www.crosspoint.tirol

 

Link naar mijn blog over de brand vind je HIER.