Harley-Davidson gaat langzaam haar logo vervangen. Een nieuwe uitstraling schijnt nodig te zijn. Wat direct gaat betekenen dat het "Bar and Shield" logo meer naar de achtergrond gaat.

Door de MoCo is het iconische "Bar and Shield" logo al verplaatst naar wat zij noemen de catergorie "historical logo". 

 

De traditionele Bar and Shield vorm (de outline) blijft wel onderdeel van de corporate uitstraling.

Het HD logo is en zal vervangen worden door de nieuwe Bar’n’Shield (Shield and Strip) en zal in verschillende varianten verschijnen:

Het nieuwe HD Shield and Strip logo

Nog even een stukje geschiedenis van de logo’s van de Motor Company. In 1910 werd voor de eerste keer het Bar-and-Shield logo gebruikt. Dit was de eerste versie van het iconische logo. In 1922 werd pas de oranje kleur in het logo gestopt.

1953

Tot aan 1953 werd dit logo op heel veel Harley-Davidson producten gebruikt. Bij het 50-jarig bestaan van de MotorCompany werd de ‘V’ geïntroduceerd, dit om het type motor te onderstrepen dat gebruikt werd. Ook werden de sierlijke letters voor de tekst Harley-Davidson in het logo en uitingen geïntroduceerd. Bij de modellen van 1954 werd dit logo ook gebruikt op het voorspatbord van de motorfiets.

1965 

Het huidige of dus eigenlijk oude logo werd in 1965 geïntroduceerd. Het werd meer vloeiend, het gebruik van de kleuren zwart oranje en wit kwamen hierdoor nog meer tot hun recht.
Dit logo werd vanaf dat moment gekoppeld aan alles van Harley-Davidson. De lokale dealers hadden echter de vrijheid om naast het Bar-and-Shield logo ook een eigen dealer-logo te gebruiken.

 

Jubileum jaren

   

In 2003, voor het 100-jarig bestaan van de MoCo, is een aangepast logo gebruikt. En bij het 105-jarig bestaan is ook een tijdelijk logo gebruikt. Als ook in 2013 bij het 110-jarig bestaan en natuurlijk in 2018 bij het 115-jarig bestaan. Deze logo’s bevatten wel steeds het originele Bar-and-Shield logo.

HOG

 

Ook het gelieerde Harley Owners Group krijgt in 2013 een nieuw uiterlijk. De kop van de adelaar kijkt vanaf dat moment naar rechts en houdt met zijn klauwen de HOG letters vast met in de O het Bar-and-Shield logo.

 

En dan is het 2020

Harley-Davidson heeft besloten om het voor iedereen zo bekende logo, de Bar-and-Shield, te gaan koppelen aan ‘historic items’ zoals ze het zelf omschrijven. De outline van de Bar-and-Shield zal nog wel gebruikt worden. Echter voor de corporate uiting van het bedrijf, waaronder dus ook de vormgeving bij de dealers, zal het nieuwe Shield-and-Stripe gebruikt gaan worden.

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder