Nou heb ik een goed navigatie en infotainment systeem op mijn Harley Ultra, en toch monteer ik een nieuwe telefoonhouder op mijn bike. Waarom? Lees hier verder.

 Omdat ik een vakantietrip heb gepland naar Rusland en aangezien die kaart niet in mijn navigatie Boom! box van mijn Harley-Davidson Ultra Limited zit, moest ik opzoek naar een alternatief voor dat stuk van mijn trip. En ook wel handig, voor als mijn navigatie toch onverhoopt de wegen iet kan weergeven, dat ik een backup-systeem heb.
Dus opzoek naar een houder voor mijn telefoon. Op Aliexpress kwam ik deze houder tegen. Een makkelijk te monteren systeem en ook makkelijk om de telefoon in de houder te plaatsen. En ook wel belangrijk het was zeker niet te duur. Dus hoppa bestellen die benden.
Twee weken later wordt het pakketje netjes thuis bezorgd. Goed compleet, en eenvoudig zelf te monteren.

  

Als eerste plaats ik de knop op mijn stuur. Dan via de RAM mount de telefoonhouder op de juiste plek uitlijnen en vastschroeven. Hierna de telefoon plaatsen. Zo simpel is het eigenlijk.

 Tijdens een proefrit heb ik de initiele plek een beetje aangepast, ook denk ik dat de stand van de telefoon met de routemap verticaal voor mij net even beter is dan horizontaal. Maar dat is redelijk snel zelf weer aan te passen.
het scherm is goed af te lezen en door de mount goed vast te draaien trilt de telefoon eigenlijk niet.
Al met al een aanbeveling van mij voor als je naar een mount op zoek bent.

Ik ga zelf een 'backup' telefoon in de mount gebruiken voor mijn Rusland trip (voor het geval dat, zal ik maar zeggen). En aangezien die accu niet echt lekker top is, zal ik nog een laadsnoertje moeten wegfriemelen naar de aansluiting in de kuip, aan de rechterkant.
En omdat ik in Rusland geen Internet verbinding via de telefoon heb en ook niet wil, zal ik vooraf de kaarten moeten downloaden van Google voor off-line gebruik.
Ook even kijken of ik de off-line kaarten optie kan gebruiken met de route in MyRouteApp.

 

Hieronder nog even wat foto's van de telefoonhouder en montage:

MichielsHarley

de Harley rijder