De eerste Ride 2 Eat van 2022 en ook direct mijn eerste Ride 2 Eat die ik organiseer. 

Organiseren betekent het bijhouden van de mannen en vrouwen die aangeven aanwezig te zijn, een hotelkamer boeken, willen mee eten, of alleen voor de foto komen aanrijden. In totaal heb ik 35 op de lijst staan. Ik had eerder al afspraken gemaakt met Hotel Inn Salland over het reserveren van kamers en het diner. Omdat tijdens het organiseren de corona regels nog steeds golden had ik besloten samen met het Dominique van het hotel om een bbq buiten te laten plaatsen en dat we buiten in een tent konden eten. Ook had ik met Max van het American Motor Museum al besproken dat er een grote groep zou aankomen.

En dan is het 26 februari. Het is prachtig weer, maar oh wat was het koud 's morgens. Het leverde wel al het eerste mooie foto momentje op:

Ik ben rond 12 uur in Raalte nadat ik eerst nog een koffie bij mn moeders had gedaan. Ik had de patches voor de deelnemers eerder al per post gekregen van Philip, president van IBA UK. Daarnaast had ik genoeg IBA Benelux stickers mee genomen en ook had ik een serie nieuwe IBA Benelux patches meegenomen. De stickers kon ik gewoon uitdelen, maar de patches ging ik tegen gereduceerd tarief verkopen. 

Even een praatje met Dominique. Dan de tent opzetten, want dat is net even wat sneller gedaan met een (technisch) handje erbij. Dan een praatje maken met Max van het museum, wat een toffe vent met mooie verhalen. Natuurlijk moet ik ook nog even door het museum wandelen. En ondertussen ontmoet ik oude en nieuwe vrienden. Geweldig.

   

Langzaamaan komen de IBA rijders uit Europa binnen. Uit Duitsland, België, Zwitserland, Engeland en ook uit Portugal (al kwam Giel wel in de auto, maar dat is hem helemaal vergeven). De opvallenste was John uit Engeland, die vrijdag zijn vrouw belden en zij dat hij niet kwam eten maar even naar Raalte zou gaan om vervolgens dan zondag naar een motorbeurs ergens in Engeland te rijden en dan weer 's avonds bij moeders de vrouw.

Het foto momentje is altijd wel hilarisch, iedereen komt aangerend, gerukt uit de conversatie met een andere IBA rijder. 16.00 sharp de foto. En dan zal je altijd zien dat er daarna toch nog rijers aan komen rijden. Helaas hadden we te weinig patches voor iedereen, zeker 15 mensen heb ik moeten teleurstellen.

  

En dan is het dinertime. Om 1900 worden 2 bbq aangestoken en wordt er genoeg vlees, salades en ook frietjes neer gezet. In de tent stonden 2 heaters wat wel een beetje warmte gaf, erbuiten was het toch wel fris. Ik denk dat rond 11 uur de laatste naar hun kamer gingen. Ik vond het een geslaagde dag.

 

En dan is het de day-after. De vorst had zijn werk gedaan en een laagje ijs op mijn motor neergelegd. Als laatste rij ik weg bij het hotel, er ook even voor gezorgd dat alles ook netjes achtergelaten is. 

 

MichielsHarley

de Harley rijder