Mijn Softail customDe ombouw van mijn Softail Heritage Classic

Mijn passie voor custom bikes

Zeg je Harley-Davidson zeg je custom bikes. Geen één Harley is hetzelfde, iedereen past wel iets aan op zijn door de fabriek via de dealer afgeleverde standaard fiets. Daarbij maakt Harley al heel veel verschillende modellen binnen een model en een goed voorbeeld is de Softail. Af fabriek wordt het softail frame geleverd in voor velen een oer model als de Fatboy, maar ook als dressed-up toer model de Heritage. Maar ook andere modellen als de DeLuxe, Custom, de recent gepresenteerde Slim of de Breakout. Maar ook in het verleden geleverde Softails met Springervoorvorken of aparte achterkanten als de CrossBones. En dat vaak ook nog eens in speciale kleur-stellingen of zeer speciale modellen als de CVO lijn.

Maar heel vaak worden deze modellen door de nieuwe eigenaar aangepakt om aan te passen. Veelal met 'eenvoudige' aanpassingen door bijvoorbeeld andere lampen, een ander stuur, spiegels of zadels, maar soms ook met compleet andere special paint sets.

Dit alles heeft mij ook geïnspireerd om een Softail aan te schaffen en deze zelf om te bouwen naar een eigen smaak model.

In een wat langer als gedacht traject van nu al meer dan 4 jaar, is de standaard Heritage Classic omgebouwd naar een bobber achtige Harley.

MichielsHarley

de Harley rijder