Mijn dochter Iloe had een kennismakingsweekend op manege de Burght in Barneveld. Maar aansluitend aan het weekend zou ze met haar moeder en veel kinderen naar een vakantiehuis in de Ardennen gaan.

Het plan was eigenlijk dat ze met de trein naar Spa zou gaan en daar opgehaald. Maar omdat ze pas zondag na 5 uur 's middags klaar zou zijn, had ik met haar afgesproken dat ik haar zou brengen.

En als het mooi weer zou zijn dan dus met de motor ;-)

's Middags ga ik eerste even bij mijn neef langs in Lunteren. Zijn nieuwe huis had ik al gezien, maar compleet ingericht nog niet, dus dat werd tijd.

En dan is het tijd om Iloe op te halen, dus de Harley weer gestart, en de route gaat weer verder naar Barneveld. Al daar de spullen, zoals kleding, slaapzak en kussen, in de motorkoffers gestopt en Iloe haar motorkleding aan laten trekken. Om half 6 stoppen we op de Ultra en beginnen we met de route richting Spa. We rijden de snelweg over Venlo richting Maastricht. Onderweg eten we een hapje.

Onze route gaat over de snelweg naar Verviers en dan de afslag naar Theux, met het laatste stuk binnendoor richting de Gitte waar de familie is. Door iedereen warm welkom geheten en Brigitte wilde ook nog een stukje achterop. Dus hop help op en een heel klein stukje door de nacht over de kleine wegen daar.

Na een frisdrank was het voor mij weer tijd om de weg op te gaan. Dus jas aan en strak dicht, want het is echt koud, tot 4 graden, helm op, handschoenen aan, motor starten, route op "thuis" zetten, handvatverwarming aan en rijden maar. Het eerste stuk is dus leuk, binnendoor wegen richting de snelweg. Dan de snelweg op en rijden maar. Net over de grens even tanken, dan richting Utrecht en daar ook weer even tanken, want het verbruik gaat wel iets sneller als je met 140-130 continue.

Om 1 uur ben ik thuis, moe, koud, maar wel voldaan na 685 kilometer. Inmiddels staat de teller van de FLHTK op iets boven de 1600 kilometer, dus ik denk dat ze goed ingereden is.

 

MichielsHarley

de Harley rijder