Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

In 1983, bij het 80 jarig bestaan van Harley Davidson is de Harley Owners Group opgericht. De reden van oprichting was het verbeteren van de relatie tussen de fabriek, haar dealers en haar eigenlijke klanten, de Harley rijders.

 

De HOG is door Harley opgezet als een door de fabriek gesponserde club, bedoelt voor de eigenaren van Harley Davidson motoren, nieuw of gebruikt en onafhankelijk van het type Harley. De HOG wordt erkend als eerste echte community marketing club met als doel om niet alleen het product te promoten maar ook een bepaalde lifestyle.
Daarbij levert de HOG een continue inkomsten stroom op richting de company, door producten uit de tie-in merchandise aan te bieden aan hun leden. Want inmiddels telt de HOG wereldwijd meer dan een miljoen leden, wat het de grootste gesponserde motorclub in de wereld maakt.

Door opzet van de HOG, de directe relatie met een dealer, wordt een sterke relatie opgebouwd niet alleen met het merk Harley Davidson maar nog meer met de lokale dealer. Daarbij worden vanuit de importeur en vanuit de fabriek in Amerika veel evenementen georganiseerd speciaal voor de HOG leden en doen de lokale chapters veel voor hun eigen leden, bijvoorbeeld dag tochten of eigen feesten.
Uit onderzoek blijkt dat HOG leden gemiddeld 30% meer aan Harley Davidson artikelen besteden dan niet HOG leden.De activiteiten van de HOG chapters verschilt per land en per chapter. Ook de invloed van de dealer is vaak van invloed op de grootte en levendigheid van het chapter. De chapters hebben een eigen bestuur, waar de principal dealer de director is van het chapter, de vice voorzitter runt eigenlijk het bestuur van het chapter en wordt bijgestaan door andere bestuurders die hun eigen taak hebben zoals penningmeester, safety, events en bv een webmaster. Het bestuur is geheel vrijwillig en wordt ook periodiek gekozen. Doordat de dealer ook in het bestuur zit wordt zijn/haar inbreng als dealer ook gewaarborgd.

Verder heeft de HOG als organisatie veel voordelen te bieden aan hun leden. Denk hierbij aan een eigen noodcentrale voor pech onderweg, korting op de verzekering van de Harley, korting op de door de HOG georganiseerde feesten en rideouts en korting bij de Harley dealers ook als dit niet je eigen dealer is. Maar ook korting op bijvoorbeeld een Harley motor huren in het buitenland of een hotel overnachting.Bij aankoop van een nieuwe Harley Davidson motor wordt het HOG lidmaatschap door de dealer het eerste jaar gratis meegegeven. En het is altijd mogelijk om lid te worden van een chapter, als je nog geen lid bent of als je al lid bent bij een ander chapter.

Het oudste HOG chapter in de Benelux is het Limburg chapter, gelieeerd aan Dutch Hills, opgericht op 30 Maart 1993, en het Rolling Hills Chapter uit Cheltenham Engeland is het oudste chapter van Europa, opgericht op 3 maart in 1989.

In 2013 zal de HOG 30 jaar bestaan en dit wordt groots gevierd in Milwauke Amerika.

www.hog.com

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack