We zijn gestopt bij de museum-molen in Schermerhoorn. De middelste molen draait, de vlaggen voor de molen staan mooi te wapperen en er zijn weinig auto''s op de parkeerplek. Het is dus rustig. 

 

Met Iloe ga ik het museum in. Eerst een film met de geschiedenis van de polders zoals de Schermer, de Purmer en de Beemster, en de reden waarom de molens ingezet werden om het water weg te halen.
Meer informatie is ook te vinden op de website van de Museum-Molen.

 

Iloe bij het vijzel-wiel waarmee het water tot zeker 120 cm opgevoerd kan worden door de molen.

Na een indrukwekkend rondje door de molen en het kleine bijgebouwtje, is het weer tijd om door te rijden. We zijn om half 12 vertrokken uit Bergen en nu zijn we weer op pad richting Hoorn.
In Hoord nemen we bij de haven een tosti met wat drinken en kijken naar de boten die de haven binnen varen of juist wegvaren. De man van de havendienst heeft het er druk mee.

Hierna vervolgen we ons pad binnendoor weer terug naar huis, we rijden door de kleine plaatsen als Zwaag, Goorn en Schermerhoorn. In Alkmaar stoppen we nog even bij Westcoast motors ...
Om 4 uur zet ik de Road King weer in de garage aan het slot. We hebben samen een super lekkere rit van 85 kilometer gereden.

De zon hebben we door een dunne laag bewolking een beetje gezien, hierdoor was wel de temperatuur zo''n 14 graden. Uit de zon was helaas maar een graad of 10.

MichielsHarley

de Harley rijder