Het is zaterdag middag, net terug van vakantie en de meiden zijn bij hun moeder. Op de CoastRidersChapter website lees ik dat zondag de uitgestelde 7 heuvelrit wordt gereden. Nou dat lijkt me wel wat. Lynda gebeld of ze mee wil, maar het is wel vroeg opstaan en vroeg weg, daarbij is het ook een lange dag rijden.

We rijden weg vanuit tankstation Heemskerk. De groep is 19 motoren groot met 3 duo passagiers. Bij Utrecht haken nog 2 andere rijders in de groep en bij Doorn pikken we nog een rijder op.
Het eerste stuk gaat via de snelwegen A9, A2 en A12, dan verlaten we de snelweg en rijden binnendoor richting Nijmegen. Een voor mij bekende weg, maar zo met de groep helemaal geweldig.
Inmiddels is het 11 uur en zijn we al 4 uur onderweg. Ik bestel een tosti en een koffie.
De rit vervolgt richting het zuiden. We stoppen nog een keer bij de bier brouwerij van Hertog Jan en nemen naast een lekker pilske ook een goed gevulde brood met beleg.
Hierna rijden we in de groep richting Belgie. In Maasbracht nemen we nog een keer een pauze. De zon schijnt, het plein is druk en we hebben met dik 20 Harley Davidsons een goed bekijk. Een vrouw kijkt verbaast als zij hoort dat we helemaal uit Alkmaar zijn gekomen (en ook weer terug moeten). Na een ere rondje over het plein gaat de groep richting de snelweg. Het eerste stukje is binnen door, daarna pakken we de A2 richting Den Bosch om daarna door te rijden richting Utrecht.
Inmiddels hebben we al afscheid genomen van 2 collega rijders en bij Utrecht gaat nog een Harley rijder zijn eigen weg. Bij het tankstation Nieuwegein neemt de groep afscheid, we dank eenieder voor een geweldige dag.
Om half 7 rijden we weg van het tankstation samen met nog 1 rijder. Bij Alkmaar gaat hij richting zijn eigen huis en rijden wij richting Bergen.
Half 9, moe maar voldaan, we zetten de Road King in de garage. Ruim 500 kilometer op een dag. Geweldig.
We sluiten de dag af met een due gebraden worsten met bruin brood.

MichielsHarley

de Harley rijder