Dit jaar had ik het het plan om met mijn verjaardag een leuke rit te gaan rijden. Toevallig werd door het oude IBA Duitsland team een Ride 2 Eat georganiseerd in het verre Beiersche gebied. Echter moest ik op zondag ook weer thuis zijn, omdat ik stage moest lopen bij de rijschool. Dus een ritje heen en weer.

Nou is Hechlingen nou ook weer niet helemaal naast de deur, ongeveer 750 kilometer enkele reis. Een leuk punt voor een echte April Fools Day rit.
Dacht ik.
Nou dat is dus ook wel uitgekomen.
Zaterdag ochtend om 7 uur vertrek ik op mijn Pan America. Helaas werkte mijn Garmin XT niet goed, het krijgt geen voeding uit de aansluiting, dus tijdens het rijden wordt het niet opgeladen. Snel nog even de telefoonhouder gemonteerd, telefoon erin, kabeltje voor het opladen erin, route geactiveerd, en gaan.
Eigenlijk rij ik met regen al weg uit Bergen. De regen wordt ook niet minder. En de gehele 750 kilometer is het blijven regenen.

 

De groep die voor deze Ride 2 Eat toch de moeite hadden genomen om naar het BMW-Motorrad Enduro Park Hechlingen te gaan, was enthousiast. En ik mocht dan ook de nodige verjaardagswensen in ontvangst nemen. Dit Enduro park is een trainingscentrum voor het offroad, adventure of enduro werk. Veel heuvels, bergen, zand, en gras.
We maken een groepsfoto, delen de patches uit en krijgen daarna nog een demonstratie van 2 instructeurs op hun BMW GSen.
Leuk om te zien, en gelukkig is het nu ook even droog.En met droog rij ik de weg weer terug naar de snelweg. Het eerste stuk dus lekker binnendoor. Mijn telefoon heb ik weer een stukje kunnen opladen, want die was leeggelopen omdat ik die had losgekoppeld van mijn motor.

Het probleem met mijn Samsung S22 telefoon keert weer terug, wat ik ook op de heen weg had. Namelijk dat de waterdruppels van de regen op het scherm blijven "hangen". Hierdoor drukken die druppels op de "knoppen" waardoor het scherm van de navigatie schuift naar een andere app of naar het home-scherm. Normaal gesproken is dat natuurlijk al lastig, maar nu met die regen en handschoenen aan, en tijdens het rijden, nog even lastiger. Ik moet dus zeer regelmatig het scherm weer terugzetten op de navigatie app. Echt heel vermoeidend.

Maar na weer een stukje rijden, dan toch weer thuis.
De April Fools Ride was niet alleen nat, maar ook net geen 1600 kilometer! Ik had eigenlijk geen puf meer om in de regen nog een 100 kilometer extra te gaan rijden om een IBA certificaat te gaan scoren. Jammer, maar liever veilig thuis.

MichielsHarley

de Harley rijder