Waarom op de eerste mooie dag van het jaar waarbij de temperatuur hoger is dan 15 graden naar Kerkrade?
Omdat het kan ...

 


De vooruitzichten op deze woensdag waren al een tijdje mooi. De echt mooie dag was (helaas) de dinsdag, maar omdat ik woensdag vrij had genomen, werd het dus gewoon een rit op woensdag.
De dag begon een beetje met spetters, maar om 11 uur ben ik op de motor gestapt naar het zuiden met het idee om de zuidelijkste Harley Davidson dealer van Nederland te bezoeken, een rit van 220 km enkele reis.

Mijn Road King heeft net nieuwe koppen, kleppen, zuigers en zuigerveren gekregen, met dank aan El Norte Bikeshop en Technomotion, dus de eerste 1000 kilometers heeft het blok nog de zogenaamde inloop olie. En voordat ik naar Engeland ga, wil ik dat het blok ingelopen is en nieuwe olie heeft.
En dit is dus een mooie gelegenheid om kilometers te maken. Het weekend had ik ook al enkele kilometers gemaakt, dit is dus de volgende serie.

De route is gewoon snelweg, A9, A2 en dan een stukje A67 naar Kerkrade. In Kerkrade zelf lag nog hier en daar sneeuw, de laatste stuiptrekking van de winter zal ik maar zeggen (al wordt voor volgende week wederom winterweer voorspelt!).
Bij de dealer een praatje gemaakt, de winkel bekeken, een t-shirt gekocht en nog een kop koffie gedronken. Buiten scheen de zon, ik schat een graad of 17 als temperatuur en een mooie omgeving. De terugweg heb ik als eerste een stuk binnendoor gereden die uitkwam op de A2. Daarna was het weer doorrijden, met een snelheid van rond de 110 km/u.
Om iets voor 6 uur was ik weer thuis. Een leuke rit.
MichielsHarley

de Harley rijder