De beslissing is genomen en de handtekening gezet, er komt een nieuwe Harley-Davidson Ultra Limited model 2017 in mijn garage!

Deze Ultra laat ik bij aflevering voorzien van nieuwe verlengde koffers en Jekyll & Hyde uitlaten. Tevens wordt een Stage 1 kit gemonteerd op het 107 ci blok. 

Het 1750 cc blok, de Milwaukee Eight met vloeistof koeling, krijgt een nieuw luchtfilter, nieuwe uitlaten en een performance tuning, waardoor het koppel bij lage toeren sterk verbetert, ook het vermogen zal door de nieuwe uitlaten enigzins verhoogd worden. Maar de soepelheid en betrouwbaarheid van het blok is waar ik voor ga.

 De nieuwe 2017 Ultra Limite is natuurlijk voorzien van het Rushmore design van de kuip en de audio set. Wederom verbeterd, waarbij wel de kantekening gegeven moet worden dat het ingebouwde navigatie systeem niet heel geavanceerd is en nog werkt met verouderde kaarten.

 

 

 

Bij aflevering laat ik nieuwe streched koffers monteren, wat een iets meer bagger uitstraling gaat geven, naast een kleine vergroting van de opbergruimte.

 

Wishlist

Ik heb natuurlijk een wensenlijstje. Bovenaan staat een nieuwe kleur. De standaard Vivet Black is naar mijn mening veel te saai. Een nieuwe kleur zal mijn Ultra meer persoonlijk maken. Ideeën hiervoor zijn ter overvloede ruim aanwezig.

Ook denk ik dat een iets hoger stuur mijn zitpositie sterk zal verbeteren. Een een afneembare topkoffer zal de uitstraling van de Harley ook beter maken op het moment dat ik geen begage ruimte nodig heb, denk aan kleine ritten. Een gebogen ruit op de koffer die ik ook had op mijn blauwe 2010 Ultra past ook op mijn wensenlijstje.

Op het voorspatbord zit nu een chromen lampenkap, deze wil ik vervangen door een chrome-only beugel, dus zonder lamp. En de oranje knipperbollen wil ik eigenlijk ook direct vervangen door smoked glazen, dus donker. (Update: In de bestellig van de nieuwe Ultra heb ik laten opnemen dat deze lichten vervangen worden door nieuwe ledlichten, deze zijn standaard wit, als verstralers en knipperen oranje op het moment dat je de richting aanwijzer aanzet. Wat nog wel blijft zijn de glazen van de richting aanwijzers aan de achterkant. Volgens Rene van WCM zouden deze bij levering ook rood worden, wat de achterkant alles in rood zet.)

Verder wil ik, als de nieuwe paint set aangebracht wordt, ook de brandstof tank laten verbreden, zoiets wat mijn Road King ook heeft.

Zowel de paintset als de bredere benzine tank horen bij het winterpojectje.

MichielsHarley

de Harley rijder