Via het centrum van Europa naar de hoofdstad van Polen, Warschau.


Ik wist al dat de laatste dagen van onze vakantie wat meer op de dag zelf plannen zou zijn, dus voor vandaag de route gemaakt naar Warschau. We zouden sowieso naar Polen gaan, maar hadden nog niets gepland, dus dit past er zeker goed in.


We nemen weer vroeg het ontbijt en om half 8 zitten we op de motor en rijden de stad uit richting zuid-westen. De route die we nemen gaat over dezelfde weg als op de heenweg, dus langs Kaunas in Lithouwen. Ook de grensovergang met Polen is dezelfde, maar natuurlijk vanuit de andere kant. Ik herken het nog niet, maar zie dit later terug op de gereden route kaart.
Onderweg kom ik bij een van de koffiestops 2 nogal door de tijd en het weer toegetakelde Ural zijspan motoren tegen op de parkeerplaats. Zo jammer dit.

 

Omdat we toch in de buurt zijn, bezoeken we ook nog even het centrum van Europa met een monument in Polen, een stuk boven Bialystok. Op een bankje bij het park doen we onze lunch wat we net ervoor bij het lokale supermarktje gekocht hadden.


Het thema 'middelpunt van Europa' heb ik er nog even ingehouden.


 
We bezoeken eerst de twee Harley-Davidson dealers die de stad heeft, voordat we ons melden bij het hotel. Bij de eerste, HD Liberator, zijn het niet echt aardige mensen, krijgen totaal geen aandacht. Dan rijden we door naar HD Twin Peaks en hier worden we leuk te woord gestaan en goed geholpen.

En weer treffen we het met het hotel en werden we goed geholpen door een leuke meid bij de receptie. Om de hoek van het hotel vinden we weer 2 stepjes en steppen zo het centrum in. We merken ook direct dat Warschau een echt grote stad is, zeker in vergelijking met de andere steden die we hiervoor hebben gedaan. Op een terrasje nemen we een drankje, even bijkomen van de rit, maar ook mensen kijken.


De oude stad van Warschau is hip en modern en dat tussen de oude gebouwen van weleer.Hierna steppen we naar de Wisla, de grote rivier die door de stad stroomt. Langs deze rivier zijn allemaal restaurantjes en terrassen wat een leuke sfeer geeft.
Ook al is het vrijdag het is niet echt druk hier. We steppen nog even richting het kasteel in Old Town en weer terug naar de 'boulevard'. We kiezen beide voor een pizza op het zandterras en komen nog even in gesprek met een Nederlander die in Warschau woont en werkt.

We zijn al aardig bedreven in het steppen op de stepjes en wisselen onze stepjes weer om met een nieuwe met vollere accu. Nog even door het park en zo weer terug naar ons hotel. Echt vlakbij het hotel ga ik nog even op mn snuffer met de step. Wilde ik bij het oversteken met een sprongetje de middenberm op, was ik net iets te laag en pleur dus zo op mijn hoofd. Hilariteit en veel lol, voornamelijk bij bij. En met een bult op mijn kop gaan we terug naar onze hotel kamer. We zijn ook weer terug in onze eigen tijdzone, daardoor hebben we een beetje ongemerkt een zeer lange dag doorgemaakt en vallen dan ook als een blok in slaap.

 

We hebben weer een behoorlijk stuk gereden. Over de 600 kilometer

 

Het foto overzicht van deze dag

 

MichielsHarley

de Harley rijder