Van de drukte in Riga gaan we naar de rust bij de kust in Estland.


Vanwege het warme weer hebben we besloten om het motormuseum in Riga overgeslagen deze ochtend. We rijden op de binnendoor wegen door het mooie afwisselende omgeving. Onderweg zien we grote groepen herten, wederom veel ooievaars en ook weer een kraanvogel paartje in de weilanden. We door kruizen het Gauja National Park, een prachtig natuurpark wat bekend staat als een bijzonder oerbos. Bij Litagne passeren we een mooi meer, zeer groot met prachtige bomen die mooi weerspiegeld werden in het water.

En rijden zo naar Ainazi waar ons hotel ligt. Ainazi ligt net voor de grens met Estland en aan de snelweg staan 2 grote supermarkten. Dus wij even naar binnen om een een broodje en drankje te kopen, want we hadden wel wat trek en de temperatuur was boven de 30 graden.
Maar binnen hadden ze alleen alcoholische dranken, meters met stellingen vol. Bier, wijn, wodka, whiskey, echt alles is te krijgen en uit alle landen, zelfs lokale Belgische bieren. En de Finnen, Estlanders en enkele uit Lithouwen komen de winkel uit met gigantische hoeveelheden drank, dozen vol, opgestapeld op karretjes. Wij vroegen ons wel af hoe ze dat de grens met Finland en Rusland over zouden willen krijgen, want die controle is best wel streng.


De Orthodoxe kerken maken indruk. De rondingen, de kleuren, de bouw. Prachtig.


Na een lekker hamburgertje hebben we het kleine dorpje nog even verkend. De Saint Arseniy Orthodox Church stamt uit 1895 en staat een beetje eenzaam los van de weg en de marine school die iets verder op in de straat staat stamt uit dezelfde tijd. Verder nog een vakantiepark met huisjes aan de kust lijn.

Ons hotel is gezellig en rustiek. Na het avondeten maken we nog een wandeling naar het strand en zee. Op de terugweg met ondergaande zon werden we wel behoorlijk achterna gezeten door dazen en muggen.

 

De route van vandaag was 230 kilometer.

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder