Bevrijdingsdag was vandaag ook echt een bevrijding. De dag begon met wolken en een temperatuur van 6 graden, maar we zijn toch met de motor op pad gegaan. Samen met Yvonne ging de rit door het Noord Hollands gebied. Als eerste de weg langs de kust via Schoorl, Petten en Calantsoog naar de vuurtoren van Den Helder.

Om de hoek bij de vuurtoren hebben we ons binnen opgewarmd met een cappucino, met een mooi uitzicht over de Waddenzee en de Noordzee.

Hierna ging de weg verder binnendoor en net voor het Amstelmeer hebben we de weg genomen naar Anna Paulowna.
 Bij Van Ewicksluis (geloof ik) hebben we nog heel even gestopt bij een stoomgemaal, wat inmiddels een stoommuseum is geworden. De volgende keer ga ik het van binnen bekijken.

In het dorpje hebben we nog, rijdens op de motoren, een paar bloemkunstwerken bekeken. De bruggen over de sloten waren onderandere geheel versierd met bloemen, maar ook enkele tuinen hadden bloembouwwerken.

Om nou niet constant op de N wegen te blijven rijden, heb ik de weg naar Wieringerwaard genomen, een landelijke weg langs de vele boerderijen.
Bij de Alkmaarseweg heb ik bij Middenmeer een weg gekozen die ik vaak zie als ik naar Leeuwarden rij, een weg die volgens mij alleen maar naar een paar boerderijen loopt. Toch met de motoren er in gereden en bij een versmalling waar auto''s niet doorheen kunnen konden we met de motor er wel door. En zo kwamen we op de weg naar Medenblik. Daar was net ook de stoomtrein aangekomen, leuk om weer eens te zien.
We wilde eigenlijk de lunch aan het water doen, maar ik had niet zo snel een leuk restaurantje gevonden aan het water, dus de motoren maar in het centrum geplaatst en op een terras, half in de zon, een broodje genomen.
Inmiddels was het ook wat warmer geworden, ik schat dat de temperatuur nu wel 12 graden was ;-)
 
Na de lunch hebben we de weg genomen richting Hauwert en Nibbixwoud, binnendoor door Wognum en zo naar Koggenland. Bij Schermerhorn kregen we het wel weer een beetje koud, dus de N243 genomen naar Alkmaar en doorgereden naar Bergen.

Onderweg hebben we veel gezien, zoals bijvoorbeeld de familie lepelaar net voor Petten, vele molens en mooie boerderijen.De dag hebben we afgesloten met een gezamenlijke rit naar Leiden.
Na opwarmen van de innerlijke mens met een Chinees, euh een Chinese maaltijd, ben ik weer terug naar Bergen gereden.
Een bevrijdende doordeweekse dag, die koud begon maar na een lekkere rit super eindigde.

 Begin van de dag.
 Halverwege de dag.
 Einde van de dag.

Temperatuur van 6 graden om 10 uur tot 12 graden rond 2 uur.
Totaal gereden kilometers: 300 km.

MichielsHarley

de Harley rijder