En dan blijf ik nog even in het Ride 2 Eat thema in deze trip, namelijk in het olympische thema en dit maal in Parijs, de stad waar komend jaar de Spelen gehouden gaan worden.

 De weg naar Parijs was een beetje een drama. Op mijn Pan America kan ik aardig tempo houden, maar rond Antwerpen is het altijd mega druk. Ook Parijs in is niet heel erg fijn. Echt heel blij met een navigatie toestel, hoe deden ze dat vroeger dan, met een kaart op schoot?

Bij het plein waar ik had afgesproken voor de foto, hebben ze helaas de Olympische Ringen weggehaald. Dit had wel heel mooi op de foto gestaan. Echter zal de foto ook heel mooi worden met de Eifel toren op de achtergrond. Dit plekjes is dan ook een van weinige waar je een prachtig uitzicht hebt op de toren.

Eerst maar even op het terrasje en socializen met de andere mannen en vrouwen die op komen draven. Via het forum hadden zich meer dan 40 rijders opgegeven. Er komen er 'maar' 35, wat het een geweldige groep maak. Rijders uit Engeland, Oostenrijk en Zwitserland, Portugal en zelfs Spanje, en dat samen met de Duitse, Belgische en Nederlandse rijders, maakt het een zeer internationale groep van, precies zoals het bedoelt is.

Na de groepsfoto gaan we richting het restaurant, waar we al kunnen beginnen met een drankje. Op het zelfde moment, deze zaterdagavond, werd ook de rugby wedstrijd Nieuw Zeeland tegen Engeland gehouden. Het werd dus aardig druk. Wij hadden een eigen kamer, wat ons een beetje liet afscheiden van de rest in het restaurant, maar als nadeel dat het best wel warm werd.

Het eten was gewoon goed. De gesprekken meer dan goed en de sfeer daardoor top.
Als laatste stap ik uit het restaurant en met de motor zoek ik mijn weg richting het hotel wat ik had geboekt.
De volgende dag is het vroeg opstaan. Op de Pan America op de zondag de stad verlaten is redelijk eenvoudig. Met een redelijke temperatuur zet ik de Pan op cruise control richting huis om op tijd nog naar de formule 1 wedstrijd te kijken waarin Max wederom glansrijk een eerste plek scoort.

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder