De Europese Club Style groep had zijn Europese Club Style dag deze zaterdag laten landen bij de Harley-Davidson dealer in Alkmaar.

Bas Leek, de eigenaar van West Coast Motors in Alkmaar, is een groot Club Style fan, dus dan is het ook logisch dat hij gastheer was voor deze Club Style dag. De dag werd verder aangevuld met een eetbarretje, een winkeltje met speciale club style kuipen, merchandise en onderdelen. Deze hadden buiten hun tenten opgeslagen en dat was goed te doen, aangezien de zon de temperatuur lekker aan het ophogen was.

Club Style

De club style is een aparte stroming binnen de Harley wereld en komt, zoals de naam al aangeeft, uit de MC club wereld. Veelal gebaseerd op een HD Dyna, kenmerkend door een hoog t-bar stuur en een klein kuipje voorop. Door de fictieve serie Sons of Anarchy heeft deze style veel nieuwe aanhangers gekregen, ook buiten de MC wereld.
Wat wel grappig was dat tijdens deze Europese dag, waar ook rijders uit Oostenrijk en Duitsland bij was, een (voor mij) nieuw type kuipje gepresenteerd werd. De kuip kan ook voorzien worden van lowers, waardoor een bagger achtige look ontstaat, maar met het hoge club style stuur.

Best of Day

Bij West Coast werd ook een best of show van de dag gekozen. 
Niet mijn eigen smaak, maar de geel-gouden omgebouwde Dyna uit Oostenrijk met zeer specifiek special paint werd gekozen tot Best of Day.
Deze creatie was ook nog voorzien van een 3-delige kofferset en een radio-naviagtie set ingebouwd in de kuip.

Mega Motor Treffen

's Morgens was ik al even bij West Coast wezen kijken, maar toen was het nog rustig, dus doorgereden naar Vijfhuizen waar het jaarlijkse Mega Motor Treffen georganiseerd werd. Dit is niet een beurs, ook geen motordag in de zin met allemaal winkeltjes al waren deze er wel, of een show met alle dealers. In Vijfhuizen was het mogelijk om proef te rijden op veel modellen van heel veel merken. waaronder Harley, Indian, BMW, maar ook Mash, Honda, MV Agusta en nog andere merken. Leuk als je proefrijden, maar niet een verkoper in je nek wil hebben.

Bij de Indians heb ik me door Lynda laten verleiden om een proefritje te maken op de 2019 Indian Roadmaster, de tegenhanger van mijn Harley Ultra.
Ik had al een keer op de Indian gereden en die vond ik toen op het natte wegdek behoorlijk zwabberen en instabiel. Nu was het warm en een strak droog wegdek. We reden in een groepje, ik kon dus niet een eigen weg kiezen, maar kreeg wel een goeie indruk van de Roadmaster. Strak sturend, lekker vermogen, beetje sompig met remmen, maar de zit kon ik niet helemaal vinden achter het brede stuur en digitale info scherm omringt met de grote klokken.
Ik blijf dus lekker sturen met mijn Harley en ga zeker niet inruilen ;-)

Na het Mega Motor Treffen, wat ook een echt een treffen was, want er waren veel motorrijders, ook enkele bekenden, en nog wat winkeltjes, ben ik nog even terug gegaan naar West Coast om de motoren te bekijken bij de Club Style dag.

 

Nog enkele foto's van deze dag:

MichielsHarley

de Harley rijder