GMC presenteerd een limited uitgave van de Sierra pickup truck in exclusieve Harley-Davidson uitrusting.

Ford heeft al bijna 10 jaar (vanaf 2000), met een kleine onderbreking, een Harley-Davidson uitvoering van hun F-150 truck in het gamma. Er kan wel gezegd worden dat door de eerste Ford HD F-150 de markt voor luxe pickup trucks die nooit van het asfalt afkomen heeft open gebroken. Inmiddels heeft Ford naast de luxe HD uitvoering ook andere luxe varianten van hun F-150 wagen op de markt. De speciale Ford F-150 in Harley-Davidson uitvoering wordt sinds 2019 door Tuscany Motor Company uit Indiana gemaakt en de 2019 uitvoering kost alleen al in Amerika een whooping $ 100.000 !

Harley-Davidson heeft nu Tuscany ook de licentie gegund om een serie GMC trucks de exclusieve HD uitvoering te geven. En dat het exclusief is komt ook terug in het maximaal aantal te produceren wagens, namelijk 250 stuks.

De GMC Sierra 1500 is in deze Harley-Davidson trim een bijzonder mooi geslaagde wagen geworden, Tuscany, het bedrijf die deze speciale HD Sierra's gaat maken zet de pickup truck op gigantische 22 inch wielen die erg op het ontwerp van de HD Fat Boy lijken. Verder is de wagen aan de buitenkant ruimelijk voorzien van diverse HD badges en prachtige striping. De wagen komt in 3 kleuren, zwart (Onyx Black), zilver (Satin Steel Metallic) of wit (Summit White).

Binnen in de Sierra zien we op diverse plekken ook de Harley-Davidson badges en de specifieke oranje kleur terug. Een juweeltje van de bovenste plank mag ik wel zeggen. Voorlopig zal deze GMC niet naar Europa komen, dan zal je toch richting de Ford F-150 moeten gaan (zie foto helemaal hieronder). De prijs van deze GMC Sierra 1500 Harley-Davidson edition by Tuscany is in Amerika $ 95.000.

MichielsHarley

de Harley rijder