Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

Deze pagina beschrijft zowel de HOG, Harley Owners Group, als de HDC-N, Harley Davidson Club Nederland.

De HOG heeft chapters die gelieerd zijn aan de dealers, de dealer is de sponsor van het chapter. Vanuit het chapter worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals ride-outs en feesten. Direct en indirect wordt de HOG ook gesponserd door Harley Davidson zelf.
De HDC is per land verdeeld in gebieden, waarbij Nederland verdeeld is per provincie. De HDC wordt niet gesponserd door Harley Davidson, maar heeft wel toestemming om de naam te gebruiken. De HDC organiseerd ook ride-outs en feesten.
Zo in de beschrijving is er geen verschil tussen deze twee, echter de leden zijn wel degelijk van een ander pluimage, waarbij verder geen waarde oordeel gegeven is door mij.

Ik ben zelf lid van de HOG Coast Riders chapter Alkmaar. Dit chapter is gekoppeld aan Westcoast Motors in Alkmaar. In het motorseizoen worden op zeer regelmatige tijden ritten georganiseerd. Deze ritten kunnen enkeldaags en binnen Nederland zijn, maar ook een meerdaags binnen of buiten Nederland zijn. Zoals de leuke Drenthe rit, of een lang weekend Duitsland, maar natuurlijk ook de rit naar het HOG Benelux evenement. In 2009 was het HOG Benelux evenement in Leersum, Utrecht. In 2010 wordt het Luxemburg.
Tevens wordt een vakantie week georganiseerd door de HOG.

De HDC houdt ook diverse ritten, meestal gekoppeld aan leuke en gezellige feesten. Tevens is er Europees gezien de HDC tour met een mega feest. In 2010 is dit Griekenland. Vanwege de vele andere activiteiten waar ik al aan mee doen, zal ik niet van de partij zijn in Griekenland.
De ervaring die ik nu heb met de HDC is het defrost feestje van de HDC Utreg. Zie hier voor het verslag.

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack