Harley Davidson gaat een assamblage fabriek, Complete Knock Down of CKD, in het noorden van India bouwen. Deze fabriek zal het ''made in USA'' gaan assembleren in een nieuwe fabriek buiten Amerika. Dit zal de tweede fabriek ooit worden die Harley Davidson buiten Amerika gaat bouwen.


Het doel is om vanaf 2014 30 tot 40% meer te produceren dan wat het nu doet. Naast China is India de grootste groei markt voor gemotoriseerde tweewielers, met een geschatte 10 miljoen verkochte tweewielers geeft dit een immense markt.
Daarbij is het plaatsen van een assemblage fabriek in India ook goed voor de prijs van een nieuwe Harley in India, door de enorme import heffingen is een nieuwe Harley Davidson bijna tweemaal zo duur dan wanneer deze in Amerika gekocht wordt. Het importeren van onderdelen valt in een goedkopere belastingschaal en hierdoor zal dus het eindproduct ook goedkoper worden na belasting.

Dat India een groei markt voor Harley Davidson is bewijzen ook de cijfers, in het eerste half jaar zijn 200 tot 250 nieuwe Harley''s verkocht. Tevens wordt in november de vijfde Harley dealer zaak geopend in Bangalore.

MichielsHarley

de Harley rijder