Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

2 mei. Ik kan de Heritage weer ophalen. Nieuwe pakking, kop gepolijst, kleppen gepolijst en gesteld, hij zou het weer helemaal moeten doen.

Op de weg van Alkmaar terug, even een rondje verder over Schoorl. Vlak bij Schoorl loopt de motor eigenlijk niet echt lekker. In Schoorl slaat de motor ook af. Tank op reserve, even kijken of er genoeg in zit, hmm eigenlijk wel. Weer starten, start motor draait, blok slaat niet aan.

Bellen dus met René. Of er genoeg brandstof in zit …. tja denk het wel, maar 100 meter verder is de pomp, dus eerst maar even tanken voor we verder gaan klooien.
Benzine erin en starten! Hmmm dus toch leeg, vreemd, maar oké we kunnen weer.

’s Middags de Heritage weer voorzien van de buddyseat, sissy bar, tassen, footboards achter en de beugel aan de voorkant. Hé het is weer een Softail Heritage Classic!

’s Avonds willen we even met z’n vieren gaan rijden, maar de Heritage loopt niet lekker. Vreemd geluid, geen trekkracht en hij loopt ook niet lekker. Dus het rondje is een klein rondje geworden, even naar het strand en weer terug.
De volgende dag dus maar even goed kijken. Nou het blok loopt niet hoor. Dat is balen. Proef stukje rijden. De bougie kabel even los gehaald van de voorste cylinder en ja hoor de motor blijft ‘gewoon’ door draaien met hetzelfde geluid. De kabel van de achterste bougie uit de bobine en de motor slaat af. Dus een ontstekingsprobleem.
Ik krijg echter niet zelf de bougie eruit. En aan de bobine ligt het niet, lijkt me, want deze geeft op beide wel de juiste vonk.

Nou dat wordt weer een ritje naar Alkmaar.

Wordt vervolgd.

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack