Naast regulier onderhoud van een motorfiets is het ook nodig om ander onderhoud uit te laten voeren, of zelf doen natuurlijk. Bij het vervangen van de achterband van mijn Ultra wordt altijd even een proefrit gemaakt, en daarbij voelden ze dat het balhoofdlager niet meer helemaal oke was.

En dus het advies om deze te vervangen.

Nou voel je dat natuurlijk ook wel zelf, maar als je regelmatig van motorfiets wisselt, met elk hun eigen rij en stuureigenschappen is het goed dat er door gekwalificeerde monteurs ook op gereden wordt. En dat doen ze dus bij West Coast Motors in Alkmaar. Deze Harley-Davidson dealer is vanaf het begin dat ik Harley rij al mijn huisdealer, zij weten ook hoe ik rij, en wat ik van mijn motor vraag. En daarbij neem ik hun adviezen ook graag ter harte, dus bij de opmerking dat het balhoofdlager aan vervanging toe is, direct een afspraak gemaakt.

De Ultra wordt netjes opgehaald, want ik kon niet echt wachten op deze beurt. En toen ze bezig waren ook maar direct de voorvorkpoten onder handen laten nemen. Nee helaas niet aan gedacht om ze even te laten polijsten, dat ga ik dan wel even zelf doen, maar dus wel de veren en keerringen vervangen.
En zo wordt de voorkant weer na het werk in elkaar gezet en wordt de Ultra weer thuis afgeleverd.
 

MichielsHarley

de Harley rijder