Een museum geheel in het teken van bromfietsen en 50cc crossmotoren. De kleinste uitvoering dus in de tweewielerige motorfietsen wereld. Wellicht heb je zelf ooit een brommer gehad, dan is de kans groot dat je hier een goed gerestaureerd exemplaar van kan vinden.

Goed nieuws! Het motormuseum op de Timmelsjoch pas, op de grens Oostenrijk en Italië bij Obergurgl, gaat op 18 november 2021 weer open !!!!

In Nederland zijn nog een paar unieke motormusea, zoals dit kleine museum met 40 Norton motorfietsen en nog 10 Triumph’s.

In Andorra waren tot voor kort 2 musea die motoren in hun collectie hadden, tegenwoordig is dat er nog maar eentje en wel het Museu Nacional de l’Automòbil, Encamp, Andorra.

Een klein museum specifiek voor het Franse Monet Goyon motorfiets merk.

Dit is toch wel een zeer uniek motormuseum in de Cognac streek in Zuid-West Frankrijk. Tegenwoordig ligt de schuur aan een éénrichtingsweg, dus je moet het even weten waar het zit. Het staat ook niet goed aangegeven dat op die plek een schitterende en echt unieke collectie van een zeer gepassioneerde eigenaar staat.

Ook België kent zo zijn pareltjes op het gebied van motormusea. Zo ook deze privé collectie van de familie Thiry, waar een deel te zien is in Habay in een voormalige Jaguar garage.

Tijdens de trip naar Ruslan, via onder andere Polen, hebben we ook het kleine motormuseum in Gdansk bezocht.

Het Isle of Man is natuurlijk bij motorrijders bekend en wellicht berucht om haar TT races. Al sinds 1907 wordt deze race op het eiland gehouden. En dus staat er op het eiland ook een prachtig museum waar ook veel motoren en andere zaken van de TT terug te vinden zijn.

Soms kom je gewoon onderweg een leuk klein motormuseum tegen. Zo ook die keer dat ik met dochter Iloe in 2017 onderweg ben door het oostelijke deel van Europa. We waren net in Praag geweest en waren aan het zakken richting het zuiden. In het plaatsje Svratouch azg ik "Muzeum historických motocyklů" op een gebouwtje staan, dus omkeren en even kijken of het open was.

Helaas is dit museum niet meer!
18 januari 2021 is dit unieke en enig in zijn soort afgebrand, waarbij veel motoren als verwoest aangemerkt moeten worden. In 2016 heb ik dit museum bezocht. Lees mijn verslag van dit bezoek hieronder.

Tijdens het mannen weekend in maart 2016 zijn we tijdens onze toer door Zuid Engeland ook even in Moretonhampstead, in het Dartmoor National Park gestopt bij het Moretonhampstead Motor Museum.

Tijdens mijn eerste HOG Chapter groepsvakantie in augustus 2010 zijn we naar Tsjechië geweest en hebben tijdens de rit een leuk motormuseum bezocht. Niet makkelijk te vinden, ook omdat ze toen bezig waren met de weg voor het museum en het natuurlijk ook niet goed aangegeven stond.