I bought myself a Russian Ural with sidecar.

My Ural is a motorcycle from 1993 and made by IMZ (Irbitski Mototsikletni Zavod), equipped with a reverse gear and the normal 4 gears. The engine is a boxer 4 stroke 2 cylinder. The design of the Ural is a originally copiedĀ from an early BMW motorcylce.

My version of the Ural had the name according the provided documents Ural Imz-8 103 10.

Gisteren mijn eerste rondje op de Ural en vandaag nog maar een stukje gereden, want ik wil wel de motor een beetje leren kennen. En dat is wel gelukt. Gisteren een klein stukje het een foto momentje, vandaag een wat groter stuk gereden, langs het strand, een stuk binnendoor en daarna via de doorgaande weg een stukje net aan 90 kilometer per uur gehaald, en zo weer richting de garage box.

Bij het surfen over het wereld weide web met zoektermen als Ural, zie ik dat de Ural fabriek dit jaar (2016) de geresepecteerde leeftijd heeft behaald van 75 jaar. Tegenwoordig worden diverse modellen nieuw gebouwd in de Ural fabriek in Irbit, en direct geleverd in Noord Amerika en Canada, waar Ural ook een eigen hoofdkantoor heeft met een eigen verkoop organisatie.