Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

29 maart en de weersvoorspelling is Warm!
We hebben de rijvaardigheidstraining, traditioneel de opening van het Harley motor seizoen. Wederom bij Koks. Verfrissend is te zien dat er weer een aantal nieuwe gezichten te zijn tijdens deze dag. Het nut heeft zich dan ook bewezen afgelopen jaren.


Theo begint met de introductie, 20 deelnemers, het gaat over verkeersinzicht en gietijzeren bloempotten.
De dag staat in het teken van slow-driving en motor beheersing.
Na het stuk theorie in de kantine van onze gastheer, Koks Milieutechniek, stappen we op de motor. We gaan eerst stapvoets los rijden, daarna de bochten, grote en kleine bochten, het CBR achtje die verbazend onder de deelnemers echt gereden kan worden (in het vierkant 6 bij 12 meter) en vervolgens oefeningen waarbij je met 1 hand weg kan rijden, 1 hand remmen en stoppen en wegrijden met direct de voeten op de steps of floorboards.
De lunch genieten we in de zon op het terras voor de kantine. Michiel speelt nog even met zijn quadcopter met camera. En diverse sterke verhalen worden uitgewisseld.

 


Na de lunch worden nog even wat oefeningen met de motor afgewerkt en dan is het tijd voor de remproef.
Op een stukje weg waar, afgezien van een enkele grote tractor met kiepwagen, geen verkeer rijdt gaan we de remproef doen. Met ongeveer 60 kilometer per uur rijden we paarsgewijs naar de pionnen van Rob en Theo en knijpen dan hard in de rem. Eerst alleen de achterrem, dan alleen de voorrem en daarna beide remmen. En zo leren deze mannen hoe je toch heel snel met zo’n zware en kostbare Harley toch snel en binnen meters stil kan staan.
Nadat iedereen enkele rondjes had gereden was het tijd om het certificaat van de training op te halen en daarna is de gehele groep in formatie doorgereden naar de opendag bij WestCoast motors waar de drukte van de zaterdag al afgenomen was. De band stond nog wel te spelen maar de grote aantallen bezoekers waren alweer naar huis.
Een lekker begin van het motorseizoen en traditioneel geopend door de rijvaardigheidstraining.MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack